Η Κύπρος στους Πανευρωπαϊκούς

Για να πάρουν μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες κόμπακ, βρίσκονται ήδη στην Εύβοια, οι εθνικές μας ομάδες κόμπακ ανδρών και σίνιορς, καθώς και άλλοι 30 διεθνείς αθλητές του κόμπακ. Τη φετινή πανευρωπαϊκή διοργάνωση έχει αναλάβει η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC και διεξάγονται στο σκοπευτήριο των Ψαχνών στην Εύβοια, ξεκινώντας από σήμερα Πέμπτη με τους πρώτους 50 δίσκους για κάθε σκοπευτή. 
 
Οι αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν 420 περίπου σκοπευτές από 28 χώρες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή και οι νικητές θα αναδειχτούν στο σύνολο των 200 δίσκων. Η ΣΚΟΚ συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση με τις εθνικές ομάδες ανδρών και σίνιορς και άλλους 30 αθλητές που θα αγωνιστούν στις κατηγορίες ανδρών, σίνιορς, βετεράνων και μάστερς, ενώ τρεις Κύπριοι διεθνείς διαιτητές της FITASC, ο αρχιδιαιτητής Χρίστος Καζάζης, μαζί με τους Άλκη Κιττηρή και Στέλιο Ιερωνύμου έχουν κληθεί από την Οργανωτική Επιτροπή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αρχηγός της κυπριακής αποστολής, έχει οριστεί ο πρόεδρος της Τ.Ε ΦΙΤΑΣΚ της ΣΚΟΚ και μέλος του Δ.Σ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λουκάς Χάματσος. 
 
Με την εθνική ομάδα των ανδρών θα αγωνιστούν οι διεθνείς μας Χάρης Χριστοδουλίδης, Ντίνος Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ενώ οι Αντώνης Αντωνίου, Κωστάκης Κωνσταντίνου και Μιλτιάδης Καραολής θα στελεχώσουν την εθνική μας ομάδα των σίνιορς. Η ομάδα των ανδρών στελεχώνεται με τους ίδιους αθλητές που στους περσινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κόμπακ που έγιναν στη Λάρνακα είχαν εξασφαλίσει το αργυρό μετάλλιο, ενώ οι δυο από τους τρεις που θα αγωνιστούν με την εθνική σίνιορς (Αντωνίου και Κωνσταντίνου) ήταν και μέλη της περσινής ομάδας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Επιτυχίες που όλοι ευελπιστούν πως όχι μόνο θα μπορέσουν να επαναλάβουν, αλλά και να βελτιώσουν το χρώμα των μεταλλίων.