Άλλη μια μεγάλη επιτυχία της κυπριακής σκοποβολής

Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει συνεχώς η κυπριακή σκοποβολή! Μετά τα μετάλλια και τις ολυμπιακές προκρίσεις των αθλητών μας στα ολυμπιακά αγωνίσματα της ISSF, ήρθε και η μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία των αθλητών μας της FITASC! Στους 25ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κόμπακ που έγιναν στην Εύβοια από τις 13 μέχρι τις 16 Ιουνίου, η εθνική μας ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, ενώ δυο αθλητές μας, οι Ντίνος Κωνσταντίνου και Λεύκιος Μιλτιάδους που ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση, κατέλαβαν τελικά την τέταρτη και πέμπτη αντίστοιχα. Στους ίδιους αγώνες, μέσα στα πλαίσια του “BERETTA CUP” που διοργανώνει η FITASC, ο Λεύκιος Μιλτιάδους ανεδείχθη δευτεραθλητής.

Στους φετινούς Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Κόμπακ, που διοργάνωσε η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας στο σκοπευτήριο των Ψαχνών στην Εύβοια, συμμετείχαν 420 σκοπευτές και σκοπεύτριες από 28 χώρες. Με την εθνική μας ομάδα που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, αγωνίστηκαν οι διεθνείς σκοπευτές μας Ντίνος Κωνσταντίνου, Χάρης Χριστοδουλίδης και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, οι οποίοι συγκέντρωσαν 575/600, ενώ στην πρώτη θέση τερμάτισε η ομάδα της Σουηδίας με 580/600 και στην τρίτη η Ρωσία με 572/600. Στη γενική κατάταξη όπου το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος παγκοσμιονίκης Αντράς Ζετραχέλι με 199/200, οι διεθνείς μας Ντίνος Κωνσταντίνου και Λεύκιος Μιλτιάδους με 196/200 βρέθηκαν ισόβαθμοι με άλλους δυο αθλητές και οδηγήθηκαν σε αγώνα μπαράζ. Τελικά τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γάλλος Τσιαρλς Μπαρτού και την τρίτη ο Ισπανός Κριστομπάλ Χιμένεθ, ενώ οι διεθνείς μας περιορίστηκαν στην τέταρτη θέση ο Ντίνος και στην πέμπτη ο Λεύκιος.

Ο Λεύκιος Μιλτιάδους ήταν και ο δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα “BERETTA CUP” που διοργανώνει η FITASC, όπου πρωταθλητής και πάλι, ανεδείχθη ο Αντράς Ζερταχέλι.

Η εθνική μας ομάδα των σίνιορς (55 με 65 χρόνων), με τους Αντώνη Αντωνίου, Κώστα Κωνσταντίνου και Μιλτιάδη Καραολή, με συνολικό αποτέλεσμα 532/600 περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, μόλις ένα δίσκο μακριά από χάλκινο μετάλλιο το οποίο κατέκτησε η Ρωσία με 533/600, ενώ το χρυσό εξασφάλισε η Ιταλία με 561/600 και το αργυρό η Μεγάλη Βρετανία με 557/600.

Για τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Κόμπακ ήταν η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, και με την ολοκλήρωσή τους, η ΣΚΟΚ, δια του προέδρου της Δημήτρη Λόρδου, απένειμε στη ΣΚΟΕ τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο πρόεδρος του Δ.Σ Θανάσης Παπαγεωργίου.