Καμπ για τους Elite Players στην Αγία Νάπα

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η SoccerWorldCyprus διοργανώνει στην Αγία Νάπα, 6-7 Ιουνίου, το CyprusElitePlayersCamp, στο οποίο έχουν προσκληθεί οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν κατά το πρόσφατο διεθνές Τουρνουά ακαδημιών στην Αγία Νάπα καθώς. Επίσης, μετέχουν και νεαρά ταλέντα από όλη την Κύπρο, τα οποία πιστεύουν ότι έχουν το ταλέντο και το επίπεδο για ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καμπ και έχουν δηλώσει συμμετοχή. Το καμπ απευθύνεται φέτος σε παιδιά γεννημένα από το 1999 έως το 2006.

Οι νεαροί θα συμμετάσχουν σε ένα υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικό καμπ το οποίο είναι φέτος αναβαθμισμένο με την παρουσία επαγγελματιών προπονητών προερχόμενωναπευθείας από διάφορες αγγλικές ομάδες όπως η CrystalPalace, AstonVilla, Reading FC καιStevenage FC.  Το καμπ αναβαθμίζεται επίσης με την παρουσία επίσης διάφορωνσκάουτερκαι μάνατζερ ποδοσφαιριστών τόσο από Κύπρο όσο και από εξωτερικό, ως επίσημοι συνεργάτες των CyprusElitePlayers. Μέσα από τηδιαδικασία του καμπ τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ποδοσφαιρικές ικανότητες τους, αποκομίζοντας παράλληλα τις εμπειρίες που προσφέρονται μέσα από την διαδικασία του CyprusElitePlayersCamp.  

Με το τέλος του διήμερου καμπ, τα παιδιά και οι γονείς θα είναι σε θέση να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα σε σχέση με το επίπεδο, τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του παιδιού τους, καθώς και τις διάφορες αδυναμίες, ελλείψεις αλλά και περιθώρια βελτίωσης. Με στόχο την δημιουργία ξεχωριστών ανά ηλικία ομάδων των CyprusElitePlayersθα γίνουν και οι ανάλογες επιλογές ανά ηλικία από τους ξένους προσκεκλημένους προπονητές και σκάουτερ. Σε όσους επιλεγούν θα τους δοθεί και γραπτή αξιολόγηση πάνω στην οποία θα βασιστούν για την μελλοντική βελτίωση τους.

Έπειτα και με την δημιουργία των τμημάτων των CyprusElitePlayers, θα ξεκινήσει η προετοιμασία αλλά και… δέσιμο των παιδιών μέσα από τακτές φιλικές ποδοσφαιρικές συναντήσεις για το επόμενο στάδιο το οποίο προνοεί –για όσους ενδιαφερθούν- την μετάβαση για περαιτέρω δοκιμή και παρακολούθηση στην Αγγλία, το Φθινόπωρο.  Εκεί θα κληθούν να μετάσχουν σε προπονήσεις και φιλικά, διεκδικώντας τις πιθανότητες μιας μετακίνησης σε αγγλική ομάδα. Είναι κάτι που έγινε και τα προηγούμενα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να αποκομίσουν εμπειρίες ζωής και μερικά ακόμα να προπονηθούν για εβδομάδες στο Λονδίνο και άλλα να εγκατασταθούν μόνιμα στην Αγγλία, κυνηγώντας το όνειρό τους. 

«Το γεγονός πως το CyprusElitePlayersCamp έχει καταστεί θεσμός, καθώς διεξάγεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, υποδηλώνει τόσο την αξία όσο και επιτυχία του» εξηγεί ο Μάριος Κουδελλής, της SoccerWorldCyprus και προσθέτει: «Πρόκειται για ένα θεσμό του οποίου οι δραστηριότητες δεν επηρεάζουν τις υποχρεώσεις των παιδιών με τις ακαδημίες τους, με τις οποίες διατηρούμε άριστες σχέσεις και καλή επικοινωνία. Πρόκειται επίσης για ένα καμπ που πέρα από το παράθυρο μετακίνησης που ανοίγει στο εξωτερικό, είναι σημαντικό για την πρόοδο του ποδοσφαιριστή, αφού με τον υγιή ανταγωνισμό από την παρουσία πολλών ταλαντούχων παιδιών, αυξάνονται κατακόρυφα τόσο το κίνητρο όσο και η θέληση και ο ενθουσιασμός των παιδιών, στοιχεία απαραίτητα  και ουσιώδη για την περαιτέρω ανέλιξή τους. Επιπλέον, η τακτική επαφή με άλλους ψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές βοηθάει τα παιδιά στην βελτίωση της ποδοσφαιρικής τεχνικής και επιδεξιότητας τους, καθώς και στηβελτίωση της ποδοσφαιρικής τους ταχύτητας αλλά και της ταχύτητας στον τρόπο δράσης και σκέψης».

Ο θεσμός των Cyprus Elite Players αναβαθμίζεται συνεχώς και στόχος είναι η διεύρυνση των συνεργασιών με ομάδες και άτομα από το εξωτερικό καθώς και ο εμπλουτισμός των δραστηριοτήτων με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη δυνατή ποδοσφαιρική έκθεση των παιδιών και η αύξηση των ευκαιριών για ποδοσφαιρική ανέλιξη. 

Για παράδειγμα, πρόσφατα παιδιά από τους CyprusElitePlayersσυμμετείχαν στα δοκιμαστικά του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο και κάποια επιλέχθηκαν και μετέβησαν για περαιτέρω παρακολούθηση στου Ρέντη.  

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 99637865.