Ο απολογισμός του πρώτου γύρου

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο ο πρώτος γύρος στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων U-13, U-14, U-15, U-16. Σε κάθε Πρωτάθλημα συμμετέχουν 20 ομάδες και η κούρσα θα ολοκληρωθεί στις 38 αγωνιστικές.

Αναλυτικά το σκηνικό της κορυφής στα Παιδικά Πρωταθλήματα περιόδου 2016 - 2017:

*Στο Πρωτάθλημα Παίδων U-13 την κούρσα οδηγεί αλάνθαστη η ΑΕΛ με διαφορά έξι βαθμών από τη Δόξα Κατωκοπιάς.

Πρώτος στην κατάταξη των σκόρερ ο Άδωνης Νικολεττίδης (ΑΕΛ) και ακολουθεί ο συμπαίκτης του Ανδρέας Γεωργίου με 22 τέρματα.

*Στο Πρωτάθλημα Παίδων U-14 παρατηρείται έντονος συναγωνισμός στις κορυφαίες θέσεις και τα αποτελέσματα στα ντέρμπι θα ξεκαθαρίσουν πολλά. 

Η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών (50 βαθμοί), ο Εθνικός Άχνας (47), η Ομόνοια (45), η ΑΕΖ (42) και ΕΝΥ Διγενής Ύψωνα, ΑΠΟΕΛ (41 βαθμοί) αποτελούν από το ξεκίνημα τον όμιλο κορυφής.

Πρώτος στην κατάταξη των σκόρερ ο Νικόλας Νεοκλέους (Εθνικός Άχνας) με 38 τέρματα και ακολουθεί ο Άγγελος Ζευκή (Ομόνοια) με 27 τέρματα.

*Στο Πρωτάθλημα Παίδων U-15 την κούρσα οδηγεί το ΑΠΟΕΛ με 53 βαθμούς και ακολουθεί η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών με 50 βαθμούς.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως το ΑΠΟΕΛ διατηρείται αήττητητο ενώ η Καρμιώτισσα δέχτηκε τη μοναδική της ήττα από το ΑΠΟΕΛ.

Πρώτος στην κατάταξη των σκόρερ ο Πάπλο Αλεξαντράκης Αζάκρα (Καρμιώτισσα) με 31 τέρματα και ακολουθεί ο Θεοχάρης Παπαθεοχάρους (ΘΟΪ Λακατάμιας) με 19 τέρματα.

*Στο Πρωτάθλημα Παίδων U-16 έχουμε έντονο συναγωνισμό στα ψηλά του πίνακα με συχνές ανακατατάξεις.

Τον όμιλο κορυφής αποτελούν Απόλλωνας (48 βαθμοί), ΑΕΛ (47), Ομόνοια (45), Νέα Σαλαμίνα (44) και Άρης, Διγενής Ακρίτας Μόρφου (42 βαθμοί). Σημειώνεται ότι ο Άρης έχει παιχνίδι λιγότερο και αν κερδίσει τον Ολυμπιακό θα φτάσει στους 45 βαθμούς.

Την κούρσα των σκόρερ οδηγεί ο Ανδρέας Νεοφύτου (Διγενής Μόρφου) με 45 τέρματα και ακολουθεί με 25 τέρματα ο Ανδρόνικος Κακουλλής (Ομόνοια).

Από ιστοσελίδα ΚΟΠ