Σε τροχιά τίτλου το Παν. Λευκωσίας

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 
FUTSAL ΑΝΤΡΩΝ 2018– 2019
 
ΝΙΚΗ ΓΟΗΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 7-3 (5-1)
Παιχνίδι γεμάτο ένταση, πάθος, και δυνατές μάχες ανάμεσα στους παίκτες  και των δύο ομάδων αλλά και αναπόφευκτα σπουδαίο θέαμα  ήταν αυτό που έγινε  ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. 
 
Αυτοί όμως  που χαμογέλασαν στο τέλος ήταν οι γηπεδούχοι που επικράτησαν με το εντυπωσιακό 7-3 και αφού στο ημίχρονο προηγήθηκαν με 5-1. 
 
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά φάνηκε πως θα βλέπαμε μεγάλο παιχνίδι αφού από τις  πρώτες  επιθέσεις το Ευρωπαϊκό επέλεξε να παίξει με flying goalkeeper με αρκετή δόση ρίσκου κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μόλις στο  4' λεπτό οι γηπεδούχοι σκόραραν ήταν ήδη μπροστά με 2-0  ενώ στη γρήγορη μείωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου (2-1 στο 6'), το Πανεπιστήμιο Κύπρου απάντησε με τέρμα στο επόμενο λεπτό κάνοντας το 3-1
 
Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι δέχτηκαν εύκολα γκολ με την νέα τακτική που επέλεξαν εντούτοις συνέχισαν με την τακτική του flying goalkeeper δημιουργώντας και χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, αλλά την άλλη το Πανεπιστήμιο Κύπρου συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι καραδοκώντας και σκοράροντας άλλες 2 φορές με το Α' ημίχρονο να λήγει με το ευρύ 5-1 υπέρ τους.
 
Στο Β' ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα . Οι γηπεδούχοι άφησαν την κατοχή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και χτυπούσαν στον αιφνιδιασμό πετυχαίνονται μάλιστα ακόμη ένα τέρμα στο  32' κάνοντας ο 6-1, για να απαντήσουν άμεσα οι φιλοξενούμενοι με δύο  συνεχόμενα τέρματα (35'-36') μειώνοντας σε 6-3 δίδοντας νέο ενδιαφέρον στο παιγνίδι .
 
Και εκεί που περιμέναμε την … μεγάλη ανατροπή τελικά ποιο ψύχραιμοι οι παίκτες του Πανεπιστημίου Κύπρου πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα σβήνοντας τις όποιες ελπίδες των αντιπάλων γράφοντας το τελικό 7-3
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 3-4 (0-2)
 
Μεγάλο παιγνίδι έγινε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια του Τεχνολογικού και της Λευκωσίας με την αγωνία και το ενδιαφέρον να φτάνει μέχρι και τα τελευταία στάδια του παιγνιδιού αφού όλα ήταν ρευστά.
Το παιγνίδι όμως ξεκίνησε διαφορετικά με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να δείχνει αλλά και να είναι  καλύτερο στο πρώτο μέρος από τους αντιπάλους του αφού μάλιστα  προηγήθηκε και με 0-2 δίδοντας μας την εντύπωση ότι οι παίκτες του θα είχαν ένα εύκολο απόγευμα .
 
Οι παίκτες όμως του Τεχνολογικού πανεπιστημίου είχαν διαφορετική άποψη και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση τους κατάφεραν θα απειλήσουν σοβαρά τον αντίπαλο τους αφού όχι μόνο τον κόντραραν στα ίσα αλλά αν ήταν λίγο ποιο ψύχραιμοι στις τελικές τους προσπάθειες ίσως σήμερα να μιλούσαμε για μεγάλη ανατροπή.
 
 Όμως παρά τα τρία τέρματα που σημείωσαν οι αντίπαλοι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φάνηκαν ψύχραιμοι και εκμεταλλευόμενοι κάποια κενά στην άμυνα των αντιπάλων κατάφεραν να δραπετεύσουν με το  πολύτιμο 3-4 που τους κρατά σε τροχιά τίτλου.
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

A/A

Πανεπιστημιακές ομάδες

Αγώνες

Νίκες

Ήττες

Ισοπαλίες

Τέρματα

Βαθμοί

  1.  

FREDERICK UNIVERSTITY

4

4

0

0

26-4

12

  1.  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

5

3

1

1

19-12

10

  1.  

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

5

2

2

1

15-20

7

  1.  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

5

2

3

0

16-14

6

  1.  

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

5

0

5

0

6-32

0

 

 

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ