"Συγχαρητήρια στην ΚΟΠ"

Ο ΠΑ.Σ.Π. χαιρετίζει με μεγάλη ικανοποίηση την τελευταία εξέλιξη που αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο στη Κύπρο. Ο Σύνδεσμος την τελευταία πενταετία έχει κάνει αρκετές ενέργειες και πραγματοποίησε συναντήσεις με την ΚΟΠ για την προώθηση και αναβάθμιση του Γυναικείου ποδοσφαίρου.

"Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ΚΟΠ για την απόφαση για υποχρεωτική γυναικεία ομάδα στις ομάδες Α’ Κατηγορίας ανδρών. Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει το συγκεκριμένο άθλημα και ιδιαίτερα τις Κύπριες ποδοσφαιρίστριες.

Φυσικά σύμφωνα με την τελευταία παγκύπρια έρευνα που πραγματοποιήσαμε, οι γυναίκες ποδοσφαιρίστριες δεν στερούνται μόνο αναγνώρισης και αγωνιστικών λεπτών αλλά και μισθού σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους τους και γενικά με όλους τους εργαζόμενους.

Ελπίζουμε λοιπόν πως το αυτό μέτρο και οι χορηγίες που θα δοθούν από την ομοσπονδία θα βοηθήσουν τόσο το γυναικείο πρωτάθλημα όσο και τις ποδοσφαιρίστριες.

Τέλος αναμένουμε και τις υπόλοιπες ενέργειες αναβάθμισης του αθλήματος όπως είναι η αλλαγή της δομής του πρωταθλήματος και η συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών σε επίσημες διοργανώσεις που όπως έχουμε πληροφορηθεί είναι προς υλοποίηση", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑ.Σ.Π.