Επιχορηγήσεις, δωρεάν διπλώματα και άλλα για στήριξη των γυναικείων ομάδων

Η ΚΟΠ για να βοηθήσει τα Σωματεία στη δημιουργία Γυναικείων ομάδων, έχει δημιουργήσει σχέδιο ανάπτυξης του Γυναικείου Ποδοσφαίρου το οποίο έχει ήδη σταλεί στα Σωματεία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της συμμετοχής των κοριτσιών στα Grassroots και δημιουργία Πρωταθλήματος Κ15 κοριτσιών παραχωρώντας κίνητρα για αύξηση των γυναικών προπονητών μέσο της Σχολής Προπονητών της ΚΟΠ και επιχορήγηση Σωματείων και Ακαδημιών για προσέλκυση κοριτσιών στο άθλημα. 

Αναλυτικά το σχέδιο....

Σχολή Προπονητών
Δωρεάν συμμετοχή των γυναικών στα μαθήματα απόκτησης Διπλώματος UEFA License. Το πρόγραμμα ισχύει για τα επόμενα 3 χρόνια και όλες οι γυναίκες που ενδιαφέρονται θα  πρέπει να αποταθούν στο Τεχνικό τμήμα της ΚΟΠ για περισσότερες πληροφορίες. 

Grassroots
Η μεγαλύτερες επενδύσεις της ΚΟΠ θα  γίνουν στην Βάση και στοχευμένα στις ηλικίες 5 μέχρι 12 χρονών. Είναι οι ηλικίες που ακόμα τα κορίτσια δεν έχουν άλλες κοινωνικές προτεραιότητες (χορό, μπαλέτο κλπ.) και είναι πιο εύκολο να τις μυήσουμε στις χαρές του ποδοσφαίρου. Επίσης σε αυτές τις ηλικίες μπορούν να προπονούνται και να ανταγωνίζονται με τα αγόρια. 

Θα γίνουν συναντήσεις με όλες τις ακαδημίες για να εξηγηθεί η καμπάνια της ΚΟΠ για προσέλκυση νέων κοριτσιών στο Άθλημα. Για τους σκοπούς της καμπάνιας θα τυπωθούν 20000 προσκλήσεις και θα δοθούν στις ακαδημίες. Οι ακαδημίες θα μπορούν να δώσουν στους υφιστάμενους νεαρούς παίχτες τους τις προσκλήσεις για να καλούν συμμαθήτριες τους για προπόνηση σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα. 

Το γραφείο τύπου να ετοιμάσει βιντεάκια για προώθηση της καμπάνιας. Βασικό μήνυμα της καμπάνιας θα είναι υγεία και αθλητισμός. Τα βίντεο εκτός από την ιστοσελίδα μας, να προβληθούν και από την τηλεόραση σε χρόνο που έχει η ΚΟΠ. 

Επιχορήγηση Σωματείων και Ακαδημιών
Σωματείο ή Ακαδημία που θα έχει στις τάξεις της 15 κορίτσια και πάνω, Κ12, θα επιχορηγείτε με ποσό ευρώ 1000.  

Ομάδες ή ακαδημίες που θα ενδιαφερθούν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο σχέδιο θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο της ΚΟΠ. Τα κορίτσια θα πρέπει να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα Grassroots της ΚΟΠ σε τουλάχιστον 10 αγώνες εντός μιας αγωνιστικής περιόδου. 

Women’s Football Κ15
Στα πλαίσια της αναβάθμισης του Γυναικείου ποδοσφαίρου, η ΚΟΠ ενθαρρύνει Σωματεία της η Ιδιωτικές Ακαδημίες ή σχολεία, στην δημιουργία ομάδας κοριτσιών Κ15. Δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα θα έχουν κορίτσια κάτω τον 15 χρόνων και άνω των 12 ετών.
Η κάθε ομάδα θα πρέπει να εγγράψει κατάλογο με 16 Ποδοσφαιρίστριες.   
Η ΚΟΠ θα προκηρύξει πρωτάθλημα 9 vs 9 σε γήπεδο 80μ Χ 45μ. 

Επιχορήγηση προγράμματος Κ15
Σωματείο ή Ιδιωτική Ακαδημία ή Σχολείο που δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα θα επιχορηγείτε με ποσό ευρώ 5000 τον χρόνο. Η ομάδα θα πρέπει να δηλώσει προσοντούχο προπονητή κάτοχο διπλώματος τουλάχιστον UEFA B ο οποίος δεν θα απασχολείτε σε άλλη ομάδα. Σε περίπτωση που ομάδα δηλώσει γυναίκα διπλωματούχο προπονητή το ποσό της επιχορήγησης θα είναι ευρώ 6000.  Επίσης η ΚΟΠ θα δώσει δωρεάν 30 μπάλες σε κάθε ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή.