"Τα συγχαρητήρια αξίζουν στα κορίτσια"

Λίγες ώρες χωρίζουν την ομάδα μας από το ιστορικό παιγνίδι απέναντι στη Minsk Λευκορωσίας, για την πρόκριση στις καλύτερες 32 ομάδες της φετινής διοργάνωσης του Uefa Women’s Champions League.  Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στον όμιλο η οποία συνοδεύτηκε με ευρύ σκορ, έχει φέρει στην ομάδα τα χαμόγελα αλλά και το απαιτούμενο ψυχολογικό ντοπάρισμα για το επερχόμενο παιγνίδι. Η δίψα για διάκριση είναι εμφανής σε όλους, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται αρκετή προσπάθεια.

Ενδιάμεσα των πιο πάνω όμορφων εμπειριών καταφέραμε να κλέψουμε τον Προπονητή της ομάδας Αλέξη Χριστοδούλου για 2-3 ώρες και κάναμε μια πολύ ωραία κουβέντα στο Ljoubjana Resort Laguna την οποία σας μεταφέρουμε πιο κάτω:

Τρίτος χρόνος της ομάδας τρίτος και για σένα. Τι έχει αλλάξει ποιες οι διαφορές μετά από δύο χρόνια;

Πρώτα πρώτα η αποκόμιση εμπειριών.  Οι εμπειρίες είναι ότι καλύτερο για όλους μας, Τεχνικό Επιτελείο, Διοίκηση, Ποδοσφαιρίστριες. Οι εμπειρίες μας αλλάζουν όλους και σε μια οικογένεια όλοι βελτιώνονται προς όφελος του συνόλου. Ο προγραμματισμός φέτος έγινε με κύριο στόχο την διατήρηση των κεκτημένων με αποτέλεσμα να έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα με ικανοποιητικό βάθος. Έγιναν στοχευμένες προσθήκες στον ήδη υπάρχοντα κορμό της ομάδας με αποτέλεσμα οι προπονήσεις να ανέβουν αναγκαστικά σε ποιότητα. Το Τεχνικό Επιτελείο έχει ενισχυθεί ποσοτικά με περισσότερους συνεργάτες και όλα αυτά μαζί συντελούν στο να υπάρχουν ιδανικές συνθήκες για διεκδίκηση των επιθυμητών αποτελεσμάτων και στόχων.

Ποιο το κυρίαρχο στοιχείο αυτής της ομάδας που είδαμε να κοιτάζει κατάματα Πρωταθλήτριες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και μάλιστα να τις κερδίζει κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο;

Μα φυσικά το ομαδικό πνεύμα. Ένα στοιχείο ικανό να ανατρέψει τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν, αλλά και η κινητήριος δύναμη της αγωνιστικής μαχητικότητας που μας χαρακτηρίζει.

Uefa Women’s Champions League. Μια διοργάνωση πρωτόγνωρη για το οικοδόμημα της Barcelona που σίγουρα έχει και δυσκολίες. Ποιες ήταν οι δικές σου;

Σίγουρα ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι ότι ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις ομάδες άγνωστες για μας, χωρίς αρκετό υλικό για ανάλυση και βασιζόμαστε κυρίως στη δική μας ετοιμότητα. Ετοιμότητα η οποία χρειάζεται χρόνο να φτάσει στο 100%, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσθήκες που έγιναν φέτος.

Δύο πρώτα παιγνίδια 2-0 και 0-6 αντίστοιχα, εξαιρετικά αποτελέσματα για παρθενικές Ευρωπαϊκές συμμετοχές. Πίστευες σε τέτοιες καθαρές νίκες, γιατί πέραν του σκορ παρακολουθήσαμε μια ομάδα να πιέζει σε μεγάλα χρονικά διαστήματα ασφυκτικά τους αντιπάλους , δημιουργώντας πολλές τελικές ευκαιρίες;

Θα είμαι ειλικρινής. Λόγω της μη ικανοποιητικής  πληροφόρησης για τους αντιπάλους βασιστήκαμε στις δικές μας δυνατότητες οι οποίες είναι τεράστιες.  Τα συγχαρητήρια αξίζουν στα κορίτσια τα οποία έχουν ανταποκριθεί σε τέτοιο βαθμό που μόνο περήφανος μπορεί να νοιώσει κάποιος  αλλά και τυχερός να δουλεύει μαζί τους. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια και η συνεισφορά των συνεργατών μου στην προπονητική ομάδα.

Λίγα λόγια και για το παιχνίδι απέναντι στη Minsk

Ένα παιχνίδι στα χαρτιά 50-50. Θα κριθεί στις ατομικές μονομαχίες, το πάθος αλλά και την τακτική. Είμαι σίγουρος για την αγωνιστική παρουσία των κοριτσιών μας στον αγωνιστικό χώρο και κατά συνέπεια αισιόδοξος για την κατάληξη του αγώνα.

Δελτίο Τύπου Barcelona FA Women