Ήττα από την Τουρκία

Με αντίπαλο την Τουρκία συνέχισε σήμερα τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 η Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων.
 
Παρά την πολύ μεγάλη προσπάθεια η Κύπρος ηττήθηκε με 3-1. Ο αγώνας έγινε στην Αττάλεια, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου.
 
Η Εθνική μας με τη συνολική της παρουσία και σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ελβετία,  θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλύτερο αποτέλεσμα.
 
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της ομάδας μας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Δυστυχώς πληρώσαμε στιγμιαία αδράνεια και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά. 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια και αν ισοφαρίζαμε αμέσως μετά το 2-1 ο απολογισμός θα ήταν διαφορετικός. Τα κορίτσια εδωσαν πολλές δυνάμεις και άξιζαν για καλύτερο αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να κλείσουμε τις υποχρεώσεις μας και με θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Άγγελος Τσολάκης.
 
Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 32ο λεπτό (χρονικό σημείο που δεχτήκαμε το πρώτο γκολ με μακρινό σουτ) η ομάδα μας είχε πολύ καλή αμυντική παρουσία και δεν επέτρεψε να περάσει από κίνδυνο η εστία μας.
 
Δυστυχώς ακολούθησε και το δεύτερο γκολ (36ο λεπτό) και τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο δύσκολα για την Εθνική μας.
 
Παρά το 0-2 στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιρίστριες μας τα έδωσαν όλα, απείλησαν επιθετικά και αφού αρχικά μείωσαν στο 69ο λεπτό με την Σταυριάνα Αντωνίου, στο 70ο χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 2-2.
 
Συνέχισε η ομάδα μας να κυνηγά το γκολ της ισοφάρισης αλλά στο 87ο λεπτό η Τουρκία πέτυχε και τρίτο γκολ, όπου διαμορφώθηκε και το 3-1.
 
Η Κύπρος αγωνίστηκε με τις Γ. Κατσονούρη, Χ. Διονυσίου, Α. Ευριπίδου (46’ Ε. Αριστοδήμου), Π. Νέστωρος (46' Χ. Χριστοφή), Μ. Καρασπύρου, Στ. Αντωνίου, Χ. Χαραλάμπους, Χρ. Ζορζή, Κ. Αδάμου (82’ Μ. Αδάμου), Χρ. Μιχαήλ, Μ. Ζαχαρία (46’ Σ. Μακρή).
 
Μέχρι τώρα στον όμιλο μας:
Ελβετία – Κύπρος…9-0
Τουρκία – Αζερμπαϊτζάν…2-0
Ελβετία – Αζερμπαϊτζάν…3-0
Τουρκία – Κύπρος…3-1
 
Η συνέχεια (9 Οκτωβρίου)
Αζερμπαϊτζάν – Κύπρος
Τουρκία – Ελβετία
 
Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.