Επιστροφή... του Πανεπιστημίου FREDERICK (φώτος)

Τεράστιο παιγνίδι παρακολουθήσαμε ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια και ιδιαίτερα από το Frederick University αφού μετά το στενό 1-0 του Α μέρους οι παίκτριες του ξεδίπλωσαν ποδοσφαιρικές αρετές και με πάθος για την νίκη αλλά και την ρεβάνς του πρώτου παιγνιδιού όπου έχασαν με 3-2 έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο.
 
Βέβαια η εικόνα του Α πρώτου μέρους σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζε το τελικό αποτέλεσμα αφού και οι δύο ομάδες δημιούργησαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες και συνέθεσαν ένα όμορφο ποδοσφαιρικά σκηνικό .
Από την στιγμή όμως που το Frederick University πήρε προβάδισμα τότε η εικόνα άλλαξε εντελώς και δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κάπου κόλλησε και δέχτηκε ακόμη 7 τέρματα χωρίς να μπορέσει να απάντηση χάνοντας με το ευρύ 8-1.
 
Η νίκη αυτή του Frederick University  ξαναβάζει φωτιά στο είδη «μπαρουτοκαπνισμένο» από τις αναμετρήσεις εξαιρετικό πρωτάθλημα γυναικών φούτσαλ και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 7-2  (4-1)
 
Παιχνίδι χορταστικό από πλευράς γκολ και θεάματος ήταν αυτό ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με τις γηπεδούχους παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο  να επικρατούν με το τελικό 7-2.
 
«Διερευνητικού» χαρακτήρα ήταν τα πρώτα καθοριστικά λεπτά του αγώνα με τι δύο  ομάδες να προσπαθούν να αναγνωρίσουν η μια το παιχνίδι της άλλης.
 
 Σταδιακά όμως το Πανεπιστήμιο Κύπρου πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την ώρα που το Ευρωπαϊκό έψαχνε κυρίως να χτυπήσει στην αντεπίθεση κάτι το οποίο πέτυχε τελικά στο 5 λεπτό ανοίγοντας μάλιστα και στο σκορ κόντρα στην ροή του παιγνιδιού.
 
 Σε μια τέτοια άνοιξε και το σκορ (0-1) στο 5', κόντρα στη ροή του αγώνα.
 
Οι γηπεδούχοι όμως χωρίς πανικό συνέχισαν να αποδίδουν καλύτερα χωρίς όμως να μπορούν να μετουσιώνουν τις ευκαιρίες σε γκολ.
 
 Ήταν φανερό πως χρειάζονταν ένα τέρμα -περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους- αφού με αυτό τον τρόπο θα λύνονταν  τα πόδια τους, κάτι που έγινε πραγματικότητα στο 16 λεπτό όπου γράφτηκε το   1-1
Από εκεί και πέρα όλα έγιναν πολύ πιο εύκολα αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό έκαναν την ανατροπή 92-1)  και δεν ξαναγύρισαν ποτέ …πίσω .
 
 Στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 4-1 ενώ  με το ξεκίνημα του Β ημιχρόνου το  Πανεπιστήμιο Κύπρου συνεχίζοντας με τις ίδιες εντάσεις –πίεση  ψηλά την κατοχή των αντιπάλων- πέτυχε ακόμη ένα τέρμα κάνοντας το 5-1 .
 
 Στο 35' το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου αφού έγινε 6-2  με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να αντιδρά και να μειώνει στο 46' σε 6-2. 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, η γηπεδούχος ομάδα του πανεπιστημίου Κύπρου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 7-2 καταγράφοντας και την πρώτη νίκη του Πανεπιστημίου Κύπρου στο πρωτάθλημα.