Έτσι έγινε επαγγελματικό το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αργεντινή

Η Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) έχει ψηλά στην ατζέντα της την προώθηση του Γυναικείου ποδοσφαίρου και την καλυτέρευση των συνθηκών για τις ποδοσφαιρίστριες. Εδώ και μέρες ανακοίνωσε ήδη την μάχη που θα δώσει για να διασφαλίσει ίσες συνθήκες ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες διεθνείς σε διαβούλευση με την FIFA. Παράλληλα η FIFPro, σε συνεργασία με τις Εθνικές Ενώσεις ποδοσφαιριστών, προωθεί μέτρα για την ανάπτυξη και των εθνικών πρωταθλημάτων Γυναικείου ποδοσφαίρου στις χώρες των μέλη της.

Πως το Γυναικείο ποδόσφαιρο στην Αργεντινή έγινε επαγγελματικό:

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής και η εγχώρια Ένωση Ποδοσφαιριστών (Agremiados) διερευνούν συνεχώς τρόπους ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου. Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα έλαβαν μια ιστορική απόφαση για το Γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας αφού υπέγραψαν μια συμφωνία με την οποία οι 16 ομάδες του Γυναικείου Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας θα πρέπει να παρέχουν επαγγελματικά συμβόλαια σε οκτώ (8) ποδοσφαιρίστριες η κάθε μία.

Ο τρόπος υλοποίησης του Σχεδίου
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής θα βοηθήσει τις ομάδες όσο αφορά το μισθολόγιο, επιχορηγώντας με περίπου 2500 ευρώ το μήνα την κάθε ομάδα. Το ποσό ισοδυναμεί με περίπου 310 ευρώ ανά παίκτρια, λίγο πιο πάνω από τον κατώτατο μισθό στην Αργεντινή. Οι παίκτριες θα υπογράφουν επαγγελματικά συμβόλαια τουλάχιστον ενός έτους. Θα λαμβάνουν επίσης κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης και ιατρικό έλεγχο πριν την αρχή της σεζόν. Ακόμη οι χώροι προπόνησης και τα γήπεδα που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να διασφαλιστούν ως υψηλού επιπέδου.