Αγκαλιάστηκε με αγάπη το Change the Game (Βίντεο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Change the Game την Κυριακή 8 Μαΐου στην Λεμεσό, την οποία πραγματοποίησε το ίδρυμα Butterfly Foundation, στηρίζοντας την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου.

Παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης μαζί με άτομα από την πολιτική σκηνή τόπου. Πέραν των πολιτικών, στην εκδήλωση βρέθηκαν και ηθοποιοί, τραγουδιστές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, παρουσιαστές τηλεοπτικών προγραμμάτων και αθλητές.

Μεταξύ αυτών και τέσσερις διεθνείς καλαθοσφαιριστές της Κύπρου, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμό ελεύθερων βολών και τρίποντων από το τροχοκάθισμα. Οι Ανδρέας Σιζόπουλος (ΑΠΟΕΛ), Σάιμον Μιχαήλ (Κεραυνός), Ρολάνδος Βιράρτη (Απόλλων) και Ηράκλης Πιττάκας (Απόλλων) με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Από την πλευρά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης το παρών του έδωσε ο Γενικός Διευθυντής κ. Άθως Αντωνίου. Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε δηλώσεις που παραχωρήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ.

Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου:

«Είναι μία εκδήλωση που στόχο έχει να δείξει τις ικανότητες του κάθε ανθρώπου να συμμετέχει ισότιμα στην ζωή. Φτάνει να υπάρχουν ευκαιρίες συμμετοχής και ο απαραίτητος εξοπλισμός και οι υποδομές. Χαιρόμαστε που έχουμε ένα αγώνα όπου συμμετέχουν άτομα με αναπηρίες και αρτιμελή άτομα, άντρες και γυναίκες, που στόχο έχουν να αναδείξουν την καλαθοσφαίριση σε τροχοκάθισμα».

Ανδρέας Σιζόπουλος, Καλαθοσφαιριστής ΑΠΟΕΛ:

«Θέλω να πω ότι είμαι περήφανος που είμαι και εγώ εδώ και στηρίζω αυτή την προσπάθεια. Είναι κάτι πολύ σημαντικό που γίνεται και θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία, και στα παιδιά που συμμετέχουνε στον αγώνα και ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, και είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουν. Περιμένω και από την Ομοσπονδία και από το κράτος μία μεγαλύτερη προώθηση του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης σε τροχοκάθισμα για να καταλάβει όλος ο κόσμος πόσο σημαντικό είναι να έχουνε όλοι οι άνθρωποι ίσες δυνατότητες και πιθανότητες στην ζωή».

Ηράκλης Πιττάκας, Καλαθοσφαιριστής Απόλλωνα:

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, σε όλους όσους ήρθαν εδώ για να υποστηρίξουν αυτή την σημαντική προσπάθεια. Όταν πήρα τηλεφώνημα για να έρθω και να στηρίξω την εκδήλωση, εννοείται πως είπα αμέσως ναι. Και χαίρομαι που τους βλέπω όλους εδώ, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους φορείς να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια γιατί νομίζω είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται πρωτάθλημα σε τροχοκάθισμα και είναι κάτι αξιόλογο και πρέπει να στηριχτεί και να γίνονται πιο συχνά αυτές οι διοργανώσεις».

Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής

«Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές, είναι μία πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτή που γίνεται. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν. Εμείς συνδράμουμε με την απλή μας παρουσία και την σκέψη ότι αυτοί οι άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια, είναι πιο δυνατοί στην ουσία ίσως και από τα άτομα χωρίς κανένα πρόβλημα κινητικότητας. Από το παιχνίδι που έχω δει, τα άτομα στο τροχοκάθισμα έχουν δείξει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα και ικανότητα από τα αρτιμελή άτομα. Γι αυτό θέλω να συγχαρώ όλο τον κόσμο που έκανε αυτή την διοργάνωση».