Στην Κύπρο η Γενική Συνέλευση της FIBA EUROPE (Βίντεο)

Η Κύπρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί μία σημαντική διοργάνωση για την ευρωπαϊκή καλαθόσφαιρα, αφού το Σάββατο 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton στην Λευκωσία, η Γενική Συνέλευση της FIBA Europe.

Για πρώτη φορά η Γενική Συνέλευση της FIBA θα πραγματοποιηθεί στην χώρα μας, με τεράστιες φυσιογνωμίες από τον χώρο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας καλαθόσφαιρας να δίνουν το παρόν τους.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ για την προετοιμασία της εκδήλωσης και δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση της FIBA Europe θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Μεγάλες προσωπικότητες από τον χώρο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας καλαθόσφαιρας και αρκετός κόσμος θα έρθει εδώ.

Είναι πολλά τα οφέλη που παίρνει η χώρα μας από την διοργάνωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Οι γνωριμίες που αποκτάς, με θρύλους του μπάσκετ να βρίσκονται στο νησί μας είναι πολύ σημαντικές. Αρκετό είναι και το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ, τόσο από Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, που ήρθαν για να καλύψουν την Γενική Συνέλευση.

Η όλη διοργάνωση είναι πολύ σημαντική. Το γεγονός ότι καταφέραμε να φέρουμε στην Κύπρο την Γενική Συνέλευση της FIBA Europe, αποτελεί μία πολύ μεγάλη επιτυχία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».

«Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά. Εμείς είχαμε φτάσει στην Κύπρο λίγο πιο νωρίς, ώστε να έχουμε κάποιες συναντήσεις με τους συναδέλφους μου. Τα μέλη του Δ.Σ. φτάνουν σήμερα και θα συνεχίσουμε να έχουμε συναντήσεις. Οι πιο πολλές Ομοσπονδίες θα καταφτάσουν σήμερα (25/5) και όλα είναι μια χαρά μέχρι τώρα.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την διοργάνωση των δύο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων εκ μέρους της ΚΟΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια. Δεν υπήρχαν προβλήματα. Είμαστε χαρούμενοι που πολλές από τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίες σχετίζονται με το αναπτυξιακό κομμάτι, ώστε να κτιστεί μία νέα γενιά καλαθοσφαιριστών. Πιστεύω πως το να διοργανώνεις ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βοηθάει ώστε να βελτιωθεί η δομή  της τοπικής Ομοσπονδίας. Η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο όσο αφορά την καλαθόσφαιρα».