Αναχώρησε η Κύπρος για το Ευρωπαϊκό Ανδρών Κ18

Πανέτοιμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ18 Γ’ Κατηγορίας είναι η Εθνική Κύπρου, η οποία αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (20/7), έχοντας ως μοναδικό στόχο την διάκριση από το τουρνουά.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα συμμετέχουν εννέα συνολικά χώρες. Η Κύπρος βρίσκεται στον Β’ όμιλο μαζί με το Σαν Μαρίνο, το Κόσοβο και το Γιβραλτάρ, ενώ στον Α’ όμιλο θα αγωνιστούν οι Μολδαβία, Αρμενία, Ιρλανδία, Μάλτα και Μονακό.

Η Κύπρος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στο Γιβραλτάρ την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 17:00, ενώ την Τρίτη (24/7) θα αγωνιστεί απέναντι στο Κόσοβο στις 19:30. Ο τρίτος αγώνας για την φάση των ομίλων θα διεξαχθεί την Πέμπτη (26/7) στις 12:00, απέναντι στο Σαν Μαρίνο.

Οι πρώτες δύο χώρες από τους δύο ομίλους θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στην ημιτελική φάση. Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο (28/7), ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθούν μία μέρα αργότερα, την Κυριακή (29/7).

Όσο αφορά τις ομάδες που δεν θα προκριθούν από την φάση των ομίλων, θα αγωνιστούν για αγώνες κατάταξης από την Παρασκευή (27/7) μέχρι την Κυριακή (29/7).

Η αποστολή της Εθνικής Κύπρου αποτελείται από τους καλαθοσφαιριστές:

Ανδρέας Παφίτης (Κεραυνός), Ανδρέας Χειμώνας (Όλυμπος), Βίκτωρ Χριστοφίδης (Ζήνωνας), Γιάννης Αχιλλέως (Αστέρας Μέσα Γειτονιάς), Γιώργος Τρετιακόβ (Αχιλλέας Καϊμακλίου),  Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Ζήνωνας), Ντάνιελ Πουλλίτας (ΕΘΑ), Παύλος Στυλιανού (Ζήνωνας), Πόλυς Ηλιάδης (Απόλλωνας), Ραφαήλ Παπαϊωάννου (Αστέρας Μέσα Γειτονιάς), Ροβέρτος Αλεξάνδρου (Ζήνωνας), Χαράλαμπος Δημητρίου (ΑΠΟΠ).

Προπονητής: Μιχάλης Μιχαήλ

Βοηθός Προπονητής: Αντώνης Δημητρίου

Φυσιοθεραπευτής: Αντώνης Γεωργίου

Φροντιστής: Κυριάκος Ελευθερίου

Αρχηγός Αποστολής: Κώστας Πραξιτέλους