Ετήσιο προαγωνιστικό σεμινάριο διαιτητών - κριτών

Το τριήμερο 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό, το Ετήσιο Προαγωνιστικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου.

Στο σεμινάριο έγινε επεξήγηση των νέων κανονισμών διαιτησίας από τον Εθνικό Εκπαιδευτή, κ. Αντώνη Δημητρίου, ενώ ακολούθησε πρακτική εξάσκηση της μηχανικής δύο και τριών διαιτητών.

Πριν την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκαν επίσης γραπτές εξετάσεις όπως και τεστ φυσικής κατάστασης.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας του σεμιναρίου (22/9) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, βρέθηκε στον Αγρό και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις δραστηριότητες του.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε πως η Ομοσπονδία εμπιστεύεται και στηρίζει απόλυτα τον κύπριο διαιτητή, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό του με στόχο την βελτίωση και ανάπτυξη του. Μεταξύ άλλων ο κ. Μουζουρίδης ανέφερε:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ σήμερα, γιατί σας θεωρώ ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του αθλήματος μας. Ο δικός σας ρόλος ξέρω ότι πολλές φορές είναι δύσκολος, όμως έχω την πεποίθηση πως με τη δική μας βοήθεια και συμπαράσταση θα ανταποκριθείτε στο έργο σας με επιτυχία.

Η ΚΟΚ είναι στο πλευρό σας για να σας παρέχει κάθε δυνατή στήριξη επιμόρφωσης και ομαλής λειτουργίας της διαιτησίας. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας στην πορεία, αν και κάποιοι, είμαι σίγουρος πως το έχουν ήδη αντιληφθεί, ότι είμαστε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο των έργων και όχι μόνο των λόγων και κάτω από αυτό το φάσμα θα λειτουργήσουμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Τα πρώτα δείγματα στήριξης στον τομέα της επιμόρφωσης σας έχουν δοθεί με την αποστολή πέντε διαιτητών στο εξωτερικό σε επιμορφωτικά σεμινάρια, κάτι που θεωρούμε άκρως σημαντικό και βοηθητικό στο έργο σας και θα υπάρξει και συνέχεια.

Εκείνο που υποσχόμαστε και δεσμευόμαστε γι’ αυτό, είναι η διαφάνεια στις αξιολογήσεις και η δικαιοσύνη στους ορισμούς και στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας στον χώρο της διαιτησίας. Δεν θα κάνουμε ούτε εκπτώσεις, ούτε χατίρια σε κανένα, όποιος και να είναι αυτός. Όσοι αξίζουν και ενδιαφέρονται θα ανταμείβονται, άρα είναι στο χέρι του κάθε ενός από εσάς το πώς θα προχωρήσει στον χώρο της διαιτησίας.

Η νέα Επιτροπή Διαιτησίας έχει επιλεγεί με συγκεκριμένα και αξιοκρατικά κριτήρια και δεν έχουμε αμφιβολία ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα δουλέψει καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία πάνω απ’ όλα, σκληρή δουλεία και μια καλή αγωνιστική περίοδο».