Ακάθεκτο για τον τίτλο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο (φώτος)

Με τις δύο ομάδες αήττητες πριν από το παιχνίδι, κανένας δεν αμφέβαλλε ότι θα βλέπαμε μεγάλο ματς, αφού η νικήτρια στο τέλος θα  αποκτούσε τεράστιο πλεονέκτημα στην πορεία της για τον τίτλο .
 
Το παιγνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό από την αρχή κάτι που βοηθούσε τους ταχύτερους παίκτες του Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου και με τους Μιχάλη Κουμή και Συμεών Σολωμού σε μεγάλη βραδιά το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο έκλεισε γρήγορα το  Α δεκάλεπτο με 22-16 για να ολοκληρώσει το ημίχρονο με 39-28 με την διαφορά να αποτελεί και την εικόνα του Α μέρους.
 
Στο Γ' δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, βλέποντας τη διαφορά να ανοίγει, πάτησαν καλύτερα στο παρκέ και πιέζοντας στην άμυνα  κατάφεραν να μειώσουν αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για ανάκαμψη .
 
 Από την άλλη, όμως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο συνέχισε να παίρνει αρκετούς πόντους από τους ψηλούς του αφού οι αντίπαλοι τους δεν έβρισκαν λύσεις και με ένα επί μέρους σκορ  σκορ 17-21 διατήρησε το προβάδισμα του με 56-49.
 
Η μεγάλη προσπάθεια του Γ' δεκαλέπτου έφερε και την φυσιολογική κούραση  στους φιλοξενούμενους, την ώρα που οι γηπεδούχοι φρόντισαν με την έναρξη του Δ' δεκαλέπτου να φέρουν ξανά τη διαφορά στο +11 με ένα γρήγορο 4-0 και κάνοντας το σκορ (60-49). 
Κάπου εκεί, ουσιαστικά κρίθηκε και ο αγώνας ενώ οι παίκτες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου συνεχίζοντας τις εύστοχες προσπάθειες τους έκλεισαν το παιγνίδι φτάνοντας σε ακόμη μία μεγάλη νίκη με 83-66 κάνοντας μάλιστα το  4x4! 
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 60-83
 
Πρώτη νίκη για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Αντρών, αφού επικράτησε του Frederick University με 60-83.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς με αποτέλεσμα η λήξη του Α' δεκαλέπτου να τους βρει μπροστά με 7-22. 
 
Οι γηπεδούχοι αν και βελτιώθηκαν κατά πολύ επιθετικά στο Β' δεκάλεπτο, στο  αμυντικό κομμάτι εξακολουθούσαν να …μπάζουν δημιουργώντας ευνοϊκές προϋποθέσεις στους αντιπάλους τους  
 
Από την άλλη, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποφασισμένο για την νίκη έλεγξε πλήρως το ρυθμό  του αγώνα με αποτέλεσμα να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα κλείνοντας το ημίχρονο με  27-42.
Παρόμοια η εικόνα του αγώνα και στο Γ' δεκάλεπτο. Το Frederick University παρά την προσπάθεια του επιθετικά, δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να περιορίσει την επιθετική ικανότητα των  φιλοξενουμένων στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σε διψήφια επίπεδα (45-63).
 
Τίποτα δεν άλλαξε ούτε στο Δ' και τελευταίο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα η λήξη του αγώνα να βρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να πανηγυρίζει μια δίκαιη, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, νίκη και να βλέπει την πορεία του εξαιρετικού πρωταθλήματος όπως εξελίσσεται με περισσότερη αισιοδοξία  και στόχους.