ΘΡΙΛΕΡ και η νίκη στο Παν. Λευκωσίας

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΠΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ . ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΑΓΩΝΑ «ΘΡΙΛΕΡ» ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
 
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 78-81
 
Φανταστικό  παιχνίδι επιπέδου πρώτης κατηγορίας έγινε ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας όπου τα είδαμε κυριολεκτικά  όλα. Όπως άλλωστε καταμαρτυρεί και το τελικό σκορ (78-81) το παιγνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και Η  αγωνία παρέμεινε κολλημένη στο κόκκινο  μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.
 
Από τις πρώτες κιόλας επιθέσεις φάνηκε πως θα βλέπαμε μεγάλο αγώνα. Γρήγορος ρυθμός, και δυνατές  μάχες κάτω από το καλάθια για την διεκδίκηση κάθε μπάλας και όχι μόνο με τους γηπεδούχους όμως να παίρνουν ένα σχετικό προβάδισμα 6 πόντων 25-19 σκορ με το οποίο τελείωσε και το Α δεκάλεπτο .
Στο Β' δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο συναρπαστικό με το σκορ να ανεβαίνει στο 43-38 ,σκορ με το οποίο έληξε και το Α' ημίχρονο αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για την εντυπωσιακή συνέχεια.
 
Το Γ δεκάλεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο το οποίο εκμεταλλευόμενο τις στιγμιαίες αδυναμίες τους αντιπάλου αλλά και με πολύ καλή ευστοχία κατάφερε να γράψει το 65-56 αυξάνοντας την διαφορά γέρνοντας την πλάστιγγα προς το μέρος του.
 
Τίποτα όμως δεν κρίνεται πριν από το τελικό σφύριγμα του διαιτητή ιδιαίτερα ανάμεσα σε ισοδύναμες ομάδες και σε αυτό το παιγνίδι ο ….. κανόνας επιβεβαιώθηκε. Οι παίκτες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παίζοντας εξαιρετική πλέον άμυνα αλλά και εύστοχοι στα κύρια σημεία του αγώνα κατάφεραν όχι μόνο να πλησιάσουν αλλά με δύο εύστοχα τρίποντα στο τελευταίο ενάμιση λεπτό πήραν και προβάδισμα  το οποίο κράτησαν τελικά μέχρι και το τέλος επιτυγχάνοντας την ανατροπή της χρονιάς και όχι μόνο κερδίζοντας  ένα φαινομενικά «χαμένο» αγώνα μετατρέποντας τον σε θρίαμβε.
Το μεγαλύτερο όμως κέρδος για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ότι ξαναμπήκε στο παιγνίδι του τίτλου δυνατά και παρά το γεγονός ότι δεν κάλυψε την διαφορά της ήττας του στο πρώτο παιγνίδι (-13) εντούτοις όλα είναι πλέον δυνατόν να γίνουν. 
 
Το τελικό 78-81 βρήκε το πανεπιστήμιο Λευκωσίας  να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη . 
 
Τα δεκάλεπτα 25-19  43-38  65-56  78-81
 
FREDERICK UNIVERSITY–ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 66-45
 
Εύκολο σχετικά απόγευμα είχε το Frederick University απέναντι στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αφού στο ημίχρονο παίζοντας πολύ καλή άμυνα πάνω στα ατού του Τεχνολογικού αλλά και πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια πήρε προβάδισμα 21 πόντων γράφοντας το 33-12 
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αντέδρασε στο Β μέρος και συγκεκριμένα στο  Γ δεκάλεπτο αλλά οι παίκτες του Frederick University χωρίς να χάσουν την σταθερότητα τους συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς κάνοντας το 51-32 προδιαγράφοντας και την νίκη τους .
 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

A/A

Πανεπιστημιακές ομάδες

Αγώνες

Νίκες

Ήττες

Πόντοι

Βαθμοί

  1.  

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

5

4

1

365-323

9

  1.  

FREDERICK UNIVERSITY

5

1

4

284-330

6

  1.  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

3

2

1

197-161

5

  1.  

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

3

2

1

217-204

5

  1.  

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

4

1

3

192-237

5