Νίκες για Πανεπιστήμια Λευκωσίας και Κύπρου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΝΤΡΩΝ
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 69-101
Απολαυστικό θέαμα παρακολουθήσαμε από τους καλαθοσφαιριστές και των δύο ομάδων αφού χωρίς άγχος και με στόχο την νίκη για την εδραίωση των θέσεων τους  άφησαν ελεύθερο το ταλέντο τους να φανεί «απλόχερα»  στο παρκέ.
 
Μετά από ένα ισοδύναμο πρώτο δεκάλεπτο 21-27 δράση ανέλαβαν τα κανόνια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας τα οποία σημάδευαν και εκτελούσαν από κάθε απόσταση με αποτέλεσμα το σκορ στο Α μέρος να κλείσει με 37-56.
 
Το ίδιο σκηνικό παρακολουθήσαμε όμως και σε ολόκληρο το δεύτερο  μέρος με τους καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να κτυπούν στους ρυθμούς του « run and gun» και τους αντιπάλους να προσπαθούν να τους αναχαιτίσουν σε ένα ακόμη εντυπωσιακό πανεπιστημιακό παιγνίδι με το τελικό αποτέλεσμα να φτάνει σε σκορ … NBA
Και να καταλήγει στο 69-101.
 
Με την νίκη του αυτή  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  φαίνεται να κάνει δική του την 2η θέση εκτός δραματικού απροόπτου.
 
Τα δεκάλεπτα  21-27  37-56  53-76  69-101
 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΚΥΠΡΟΥ 42-77
 
Νίκη που το εδραιώνει στην Τρίτη  θέση Της βαθμολογίας και του επιτρέπει να διατηρεί ολοζώντανες τις ελπίδες του ακόμη και για την  2η πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κύπρου επί του Frederick  University 42-77.
 
Επανάληψη  σχεδόν όλων των αγώνων του Frederick University ήταν το Α' ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πάλεψε και έδειξε δείγματα γραφής όσο οι παίκτες του είχαν δυνάμεις.
Από την άλλη όμως στα πιο κρίσιμα σημαία του αγώνα το  Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν ανώτερο, περιορίζοντας,-κυρίως στο Α' δεκάλεπτο- τα ατού των γηπεδούχων και βρίσκοντας τις λύσεις επιθετικά κατάφεραν να μπουν  μπροστά στο σκορ και κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με  9-20.
 
Στο Β' δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν λίγο-πολύ ισοδύναμες μένοντας σχετικά χαμηλά στο σκορ (12-12 το δεκάλεπτο) με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να εκμεταλλεύεται ουσιαστικά το +11 που έχτισε στο Α' δεκάλεπτο και να είναι μπροστά στο ημίχρονο με 21-32.
 
Στο Β' ημίχρονο το Πανεπιστήμιο Κύπρου απέκτησε την πλήρη κυριαρχία αφού παίζοντας εξαιρετικά και έχοντας ήδη μία διαφορά 11 πόντων όχι μόνο διατήρησε την υπεροχή του αλλά  αύξησε και  την διαφορά μπροστά στους αντιπάλους που ήθελαν μεν αλλά δεν είχαν τις απαιτούμενες δυνάμεις για να αντιδράσουν .. Έτσι με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά πλέον με 34-51.
 
Το +17 του Πανεπιστημίου Κύπρου ήταν, με βάση τα δεδομένα του αγώνα, διαφορά ασφαλείας και αυτό φάνηκε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού. Το Frederick προσπαθούσε να μείνει σχετικά κοντά, αλλά το Πανεπιστήμιο Κύπρου έβρισκε πολλούς χώρους να τρέξει με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτιναχθεί στο +35 για το τελικό 42-77. 
 
Τα δεκάλεπτα: 9-20, 21-32, 34-51, 42-77