ΟΠΑΠ 3x3... τα νέα δεδομένα

Οι διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3x3 έχουν μπει στην νέα εποχή, κάτι που επισημοποιήθηκε στην δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου.

Ο στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας, ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και στην Cyprus 3on3, είναι να υπάρξει ομοιομορφία σε όλες τις διοργανώσεις ΟΠΑΠ 3x3, η γρηγορότερη ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθόσφαιρας σε 3x3 στην Κύπρο και η ενίσχυση των Εθνικών Ομάδων, ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια και η θέση της σε παγκόσμια κατάταξη.

Οι τρεις φετινές διοργανώσεις των ΟΠΑΠ 3x3 που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι και οι πρώτες με συνδιοργανωτές την ΚΟΚ και την εταιρεία Cyprus 3on3, η οποία τα τελευταία χρόνια διοργάνωνε το τουρνουά Limassol 3on3.

Το καλεντάρι των φετινών διοργανώσεων των ΟΠΑΠ 3x3 για το καλοκαίρι του 2019 έχει τρεις διοργανώσεις. Στη Λεμεσό από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου, στην Πάφο από τις 5 μέχρι τις 7 Ιουλίου και στον Πρωταρά από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Εννοείται δε ότι σημαντικό μέρος στις διοργανώσεις 3x3 σε κάθε πόλη θα έχουν να επιτελέσουν οι αντίστοιχοι Δήμοι, αφού θα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα τους, αλλά και τα σωματεία που συμμετείχαν μέχρι σήμερα οργανωτικά στις διοργανώσεις 3x3 στην πόλη τους.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι από το ερχόμενο καλοκαίρι όπως καλυφθούν όλες οι πόλεις της Κύπρου, με την διεξαγωγή δύο ακόμα διοργανώσεων στην Λευκωσία και την Λάρνακα.

Νέα δεδομένα και για την Εθνική 3x3

Ο τρόπος με τον οποίο θα δημιουργείται η Εθνική Ομάδα που θα συμμετέχει σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις 3x3 της σεζόν 2019-2020 θα διαφαίνεται μέσα από την πλατφόρμα www.play.fiba3x3.com.

Μέσα από την ιστοσελίδα θα υπάρχει ειδική βαθμολογία για όλους τους καλαθοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στις διοργανώσεις 3x3 στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα έχει ο κάθε καλαθοσφαιριστής με την ομάδα του αλλά και με την ατομική του απόδοση, θα λαμβάνει αντίστοιχους βαθμούς και θα ανεβαίνει στην παγκύπρια βαθμολογία.

Παράλληλα, όσοι καλαθοσφαιριστές συμμετέχουν και σε άλλες διεθνείς επίσημες διοργανώσεις από την ιστοσελίδα www.play.fiba.3x3.com θα λαμβάνουν επιπλέον βαθμούς στην βαθμολογία τους.

Βάσει της βαθμολογίας αυτής, οι πρώτοι στην κατάταξη καλαθοσφαιριστές θα αποτελέσουν και την Εθνική Κύπρου 3x3 και θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην ανάλογη διεθνή διοργάνωση. Ανάλογη θα είναι και η συνέχεια στις επιλογές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στα επόμενα χρόνια.