Aπόλυτη επιτυχία στην μπασκετική πανδαισία του 2on2 Basketball by Stoiximan

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η μπασκετική πανδαισία του 2on2 Basketball by Stoiximan

Μια μεγάλη πρόκληση ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το Cyprusbasket.net, που έφερε στην Κύπρο τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη, διοργανώνοντας το τουρνουά 2on2 Basketball by Stoiximan κατά το τριήμερο 24-26 Μαΐου στις εγκαταστάσεις "Κώστας Παπαέλληνας" του Κεραυνού στον Στρόβολο. Στην απόλυτη μπασκετική πανδαισία που "διαφήμισε" την κυπριακή καλαθόσφαιρα και αποτέλεσε πόλο έλξης για τον κόσμο, ο παλαίμαχος ηγέτης του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, πρόσφερε μοναδικές στιγμές δίπλα στους legends της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Με τη στήριξη του ονοματοδότη, Stoiximan, η διοργάνωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αποτελώντας μόνιμο αντικείμενο συζήτησης τις προηγούμενες μέρες και το θέαμα που παρουσιάστηκε στην κορύφωση την Κυριακή 26 Μαΐου αποζημίωσε τους πάντες. Η παρουσιάστρια της Novasports, Δώρα Παντέλη, έκλεψε την παράσταση, παρουσιάζοντας τη διοργάνωση και παράλληλα έπαιξε δίπλα σε μεγάλες μορφές του κυπριακού αθλητισμού. 

Παρουσία των εξαιρετικών χορευτικών προγραμμάτων από τη σχολή χορού Σιακαλλή, η αρχή έγινε με τον τελικό της κατηγορίας 14-20 ετών ανδρών, όπου το τρόπαιο κέρδισαν ο Βριόνης Χαραλάμπους και ο Χρίστος Τραπεζανίδης, που νίκησαν τους Νικόλα Τουμαγιάν και Χρίστο Ανθυμιάδη, ενώ στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία των κοριτσιών, οι Αντωνία Νικηφόρου - Σάντρα Κωνσταντίνου επικράτησαν των Αναστασίας Δημητριάδη, Ελευθερίας Τσολιά και Μικαέλλας Σάββα. Φοβερή μάχη είχαμε στον τελικό της κατηγορίας τροχοκαθίσματος, όπου στον "εμφύλιο" των Nicosia Team Rollers, το δίδυμο Χάρης Θεοχάρους - Αλιγιέ Κογιοντσού, επικράτησε των Εμίρ Καρέμ - Αλεξ Μιχαηλίδη, σε ένα ματς όπου υπήρξε το πιο "ζεστό" χειροκρότημα της κερκίδας. Στην κατηγορία 19-30 ετών ανδρών, ο εκρηκτικός Αλέξανδρος Παναγίδης και ο "ιπτάμενος" Νόα Τζένκινς, λύγισαν τα αξιόμαχα αδέρφια Ανδρέα και Βασίλη Παπαγεωργίου. Ο τίτλος των 30+ ανδρών κατέληξε στα χέρια του εξαιρετικού δίδυμου της ESOBGA, Χάρη Σίσου και Νίκου Τσάκωνα, οι οποίοι σε ένα γεμάτη δυναμισμό παιχνίδι έκαμψαν την αντίσταση των μαχητικών Δημήτρη Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Θεοχαρίδη. Τέλος, οι Κωνσταντίνος Ζαλούμης και Νίκι Έιβερι "έδεσαν" εντυπωσιακά μεταξύ τους και με σπουδαία εμφάνιση στον τελικό νίκησαν την εμπειρία των επίσης δυνατών Γιώργου Γεωργίου και Κρις Μερκούρη στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο στο 31+ mixed.

Aκολούθησε το πολυαναμενόμενο Celebrity Game, με την Κόκκινη Ομάδα του Νεοκλή Θεοχαρίδη, αποτελούμενη από τους Αντώνη Εύζωνα, Σωτήρη Κυριάκου, Γιώργο Παλάλα, Δώρα Παντέλη, Πέτρο Κονναφή, Κώστα Ντάλτα, Άγγελο Χαντουλίδη, λύγισε με ανατροπή την Πράσινη Ομάδα (προπονητής ο Δημήτρης Κοντός) των Πάρη Παπαέλληνα, Δημήτρη Διαμαντίδη, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, Λουκά Βύντρα, Κώστα Χαραλαμπίδη, Γιάννου Κτωρίδη και Κρις Μερκούρη, έχοντας "ήρωα" τον Παλάλα, που πέτυχε το καλάθι της νίκης, καθώς στην τελευταία επίθεση ο Διαμαντίδης αστόχησε. Ο "3D" μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο περίπτερο του Stoiximan, όπου παρέμεινε περισσότερο από μια ώρα και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο που έβγαλε φωτογραφίες και πήρε αυτόγραφα από τον τεράστιο αστέρα της καλαθόσφαιρας. Το κλείσιμο, ήταν εντυπωσιακό με τον διαγωνισμό τριπόντων ανάμεσα στον Δημήτρη Διαμαντίδη και κάποιους εκ των κορυφαίων σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Νικητής στη θρυλική μονομαχία ήταν ο Πάνος Σερδάρης, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στον τελικό τους Γιώργο Αναστασιάδη, Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικόλα Παπαδόπουλο, ενώ στο παιχνίδι συμμετείχαν κι άλλες σπουδαίες μορφές όπως ο Κώστας Στυλιανού, ο Πανίκος Κυριάκου και ο Βλάντο Λούκιτς. Απουσίασε λόγω προσωπικού του προβλήματος ο σπουδαίος Κώστας Εγγλέζος. 

Σαν επίλογος, υπήρξαν βραβεύσεις των νικητών όλων των κατηγοριών και τιμητικές πλακέτες στους συντελεστές που πρόσφεραν στη διεξαγωγή. Αξιοσημείωτη, η σπουδαία δωρεά της Stoiximan για την ενίσχυση της Καλαθοσφαίρισης σε Τροχοκάθισμα, την οποία παρέλαβε από τον Country Manager της εταιρείας, Άγγελο Χοντουλίδη, ο εμφανώς συγκινημένος ο Ανδρέας Ιωάννου.

Η διεξαγωγή και ο απόηχος του 2on2 Basketball απέδειξαν στην πράξη πως το μπάσκετ στην Κύπρο έχει δύναμη και μόνο με δράση απ΄όλους όσους το αγαπάνε, θα μπορέσει να ξαναζήσει τις μεγάλες στιγμές του ένδοξου παρελθόντος του.