Ενδιαφέροντα στοιχεία ενόψει ΕΘΑ

Δελτίο τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα με την ΕΘΑ απόψε εξέδωσε το Σωματείο ΑΠΟΕΛ στο οποίο παραθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία...

"Το πρώτο βήμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος θέλει να κάνει σήμερα η καλαθοσφαιρική μας ομάδα η οποία στις 19:00 φιλοξενεί την ΕΘΑ στον 1ο μεταξύ μας ημιτελικό.

Η ομάδα μας έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας, και με τον κόσμο στο πλευρό της θέλει να μπει με το δεξί στην ημιτελική φάση απέναντι σ’ ένα αντίπαλο ο οποίος μας κέρδισε στις 3 από τις 4 μεταξύ μας φετινές αναμετρήσεις.

Ο Θανάσης Παπαχατζής δούλεψε πολύ τις τελευταίες μέρες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου για να περάσει την δική του φιλοσοφία στους καλαθοσφαιριστές μας ενώ παράλληλα μελέτησε αρκετά την σημερινή αντίπαλο μας ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη.

Η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας βοήθησε την ομάδα ψυχολογικά και αναμένεται σήμερα πως θα δείξει την πρέπουσα σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία, να βγάλει πάθος και δύναμη στο παρκέ για να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο σημερινός αγώνας αρχίζει στις 19:00 (Λευκόθεο) και τιμή εισόδου ορίστηκε στα 5 ευρώ, παιδιά κάτω των 12 ετών θα μπαίνουν δωρεάν ενώ ισχύουν τα σούπερ διαρκείας.

Ενδιαφέρουν και αυτά:

Συνολικά 4 φορές η καλαθοσφαιρική μας ομάδα βρέθηκε αντιμέτωπη την φετινή χρονιά με την ΕΘΑ μετρώντας 1 νίκη και 3 ήττες η μια εκ των οποίων στον τελικό του κυπέλλου.

Την τελευταία 5ατία η ομάδα μας βρέθηκε δύο φορές αντιμέτωπη με την ΕΘΑ στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα υην περίοδο 2009-10 επικράτησε με 3-1 νίκες και αργότερα κατέκτησε το πρωτάθλημα ενώ την περίοδο  2010-11 αποκλείστηκε αφού έχασε 3-0 από την ΕΘΑ η οποία στην συνέχεια κατέκτησε τον τίτλο.  

Τα τελευταία 6 χρόνια η ομάδα μας βρέθηκε 4 φορές στον τελικό του πρωταθλήματος κατακτώντας 3 πρωταθλήματα (2009, 2010, 2014) ενώ γνώρισε την ήττα στην τελική φάση την περίοδο 2012-13 από την ΑΕΚ με 3-1.

Την περίοδο 2010-11 όταν και αποκλειστήκαμε από την συνέχεια του πρωταθλήματος ο νυν τεχνικός της ΕΘΑ Χριστόφορος Λειβαδιώτης ήταν βοηθός προπονητής του Αντώνη Κωνσταντινίδη με τον οποίο κατέκτησαν το νταμπλ.

Ο νυν βοηθός προπονητής μας Νίκος Λαμπρίας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με την καλαθοσφαιρική μας ομάδα το 2009 και 2010 όντας βοηθός των Στυλιανίδη και Χριστόπουλο στον πάγκο της ομάδας μας.
Ο αρχηγός της ομάδας μας Γιώργος Νεοφύτου βρισκόταν στο ρόστερ μας την περίοδο 2010-11 όταν αποκλειστήκαμε από την ΕΘΑ στην ημιτελική φάση".