ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Δικέφαλος Γερίου (Πετόσφαιρα)

Το ιστορικό σωματείο του Δήμου Γερίου ιδρύθηκε το οποίο ιδρύθηκε το 1943, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τα αθλητικά δρώμενα του τόπου, επανήλθε δυναμικά την τελευταία πενταετία, στον τομέα της γυναικείας πετοσφαίρισης.

Το σωματείο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90’ διατηρούσε ποδοσφαιρικό ομάδα που αγωνιζόταν στο αγροτικό πρωτάθλημα, ομάδα χάντμπολ και τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οικονομικοί κυρίως λόγοι ανάγκασαν το σωματείο να αναστείλει τη λειτουργία των πιο πάνω τμημάτων, μέχρι την τελευταία πενταετία, όπου με πρωτοβουλία του τέως προέδρου του σωματείου και νυν team manager Γιώργου Βασιλείου, δημιουργήθηκαν ακαδημίες πετόσφαιρας καθώς και ομάδες παγκορασίδων (U14) και κορασίδων (U16) που συμμετείχαν στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΚΟΠΕ). Τη φετινή χρονιά δημιουργήθηκε και ομάδα νεανίδων (U18) που ήδη μετρά τρεις νίκες στους 4 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. 

Στα τμήματα πετόσφαιρας του σωματείου αυτή τη στιγμή αθλούνται περίπου 50 παιδιά, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων προπονητών και γυμναστών. Φιλοδοξία της διοίκησης του σωματείου και της εφορίας πετόσφαιρας είναι η ενασχόληση όσο το δυνατό περισσότερων παιδιών του ακριτικού Δήμου Γερίου και της ευρύτερης περιοχής με το άθλημα της πετόσφαιρας, καθώς επίσης και η δημιουργία και στελέχωση γυναικείας ομάδας που θα αγωνίζεται στο παγκύπριο πρωτάθλημα πετόσφαιρας.