Αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο της Βαρσοβίας

Δυο σχεδόν εβδομάδες πριν από τις πρώτες υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών στο βαρυφορτωμένο δίμηνο Μαϊου – Ιουνίου η ομάδα του Πέτρου Πατσιά προετοιμάζεται εντατικά για να αντιμετωπίσει τόσο την πρόκληση της δεύτερης προκριματικής φάσηςτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Βαρσοβία από 23-28 Μαϊου 2017 όσο και των ΑΜΚΕ του Σαν Μαρίνο που θα διεξαχθούν από 29 Μαϊου – 04 Ιουνίου.

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο Αθλητικό Κέντρο «Θεμιστόκλειο» στη Λεμεσό ενώ τα Σαββατοκύριακα οι προπονήσεις είναι διπλές. Από εβδομάδας η ομάδα θα είναι κομπλέ αφού θα ενσωματωθούν και οι Κατερίνα Ζακχαίου, Βασιλική Χατζηκωνστάντα, Ασπασία Χατζηχριστοδούλου, Έρικα Ζεμπύλα και Ιωάννα Λεωνίδου. 

Στη διάθεση των Ομοσπονδιακών προπονητών Πέτρου Πατσιά και Κωστάκη Παναγίδη βρίσκονται ακόμη οι: Στέλλα Ιωάννου (Τεχνοοικία ΑΕΚ), Εβίτα Λεωνίδου (Sabbianco Απόλλων), Χριστιάνα Δαϋίδ (Ανόρθωσις), Άντρη Ιορδάνους (Sabbianco Απόλλων), Άντρεα Χαραλάμπους (Τεχνοοικία ΑΕΚ), Άντρεα Ζακχαίου (Sabbianco Απόλλων), Ράνια Στυλιανού (Sabbianco Απόλλων), Γεωργία Σταυρινίδου (Ανόρθωσις), Σοφία Μανίταρου (Sabbianco Απόλλων) και Βερόνικα Χουντίμα (Sabbianco Απόλλων). Σημειώνεται ότι η Xουντίμα θα ενισχύσει την ομάδα μας στους ΑΜΚΕ του Σαν Μαρίνο, αφού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο. 

Στους αγώνες του Παγκοσμίου η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη γηπεδούχο Πολωνία, τη Σερβία, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ισλανδία. Η αναχώρηση για τη Βαρσοβία θα γίνει στις 21 Μαϊου. 

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΚΟΠΕ του Ομοσπονδιακού προπονητή Πέτρου Πατσιά, στον Όμιλο του Παγκοσμίου εφικτός στόχος είναι η νίκη επί της Ισλανδίας, ενώ στους υπόλοιπους αγώνες θα γίνει η προσπάθεια με στόχο την προετοιμασία για τους ΑΜΚΕ.

Aπό την ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ