«Θέλουμε να ανεβάσουμε ψηλά στην Ευρώπη το κυπριακό βόλει»

Tη μεγάλη διάκριση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία Γυναικών ψάχνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δρ Μιχάλης Κρασιάς μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Μέρα Μεσημέρι» ανέφερε ότι η επιλογή του Ομοσπονδιακού τεχνικού Γιάννη Νικολάκη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής αποσκοπεί σε αυτό το στόχο. Χαρακτηριστικά, ο δρ Κρασιάς ανέφερε ότι «ο κ. Νικολάκης μού είπε όταν ανέλαβε την Εθνική ότι δεν έμεινε στην Ελλάδα αφού θέλει να οδηγήσει την Εθνική στην οκτάδα της Ευρώπης».Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ είπε ότι η Εθνική ανέκαθεν είχε τεράστιες επιτυχίες αφού κέρδισε τέταρτη θέση στο Κύπελλο Άνοιξης στο παρελθόν κέρδισε την Τουρκία, ενώ κυριαρχεί στους Αγώνες Μικρών Κρατών.

Ο κ. Κρασιάς ανέφερε ότι το βόλεϊ αποτελεί στην Κύπρο το πλέον μαζικό άθλημα μετά το ποδόσφαιρο τονίζοντας ότι το γυναικείο βόλεϊ είναι το πρώτο ομαδικό άθλημα στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον δρα Κρασιά, οι αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων ειδικά στους τελικούς μαζεύουν πολύ κόσμο, κάτι που όπως είπε «το χαίρομαι ιδιαίτερα». Όσον αφορά στο ανδρικό ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι δεν «βγάζουμε τόσα πολλά ταλέντα όσο στις γυναίκες, αλλά υπάρχει πρόγραμμα και σε αυτό».

Αναφορικά με τα 40χρονο της ΚΟΠΕ ο πρόεδρος ανέφερε ότι η εκδήλωση της περασμένης Παρασκευής σημείωσε τεράστια επιτυχία και τα «μόνα παράπονα που είχαμε ήταν η έλλειψη χώρου για να παραστούν και άλλοι φίλοι της πετόσφαιρας». Ο δρ Μ. Κρασιάς είπε ότι η πετόσφαιρα στην Κύπρο εμφανίστηκε το 1920 και πριν από την τουρκική εισβολή δυο μεγάλες ομάδες το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο πρώην μεγάλος άσος της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού Πειραιώς Χρίστος Αγγελίδης ο οποίος θυμήθηκε τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Ανόρθωση και οι αγώνες ντέρμπι Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακός – Ανόρθωση και Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα μάζευαν ακόμα και 4-5 χιλιάδες κόσμο. Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι η παρουσία στην Κύπρο και στα ανοικτά γήπεδα τον βοήθησε τα μέγιστα στον Ολυμπιακό Π. ενώ δεν ξέχασε τις μάχες του με τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλη Κρασιά (σ.σ. ο πρόεδρος αγωνιζόταν στο ΑΠΟΕΛ).

Έφερε το Beach Volley

Στην εκπομπή λέχθηκε ότι ο Χρίστος Αγγελίδης ήταν ο «δημιουργός» του Βeach Volley στην Κύπρο με τη σημερινή του μορφή δυο εναντίον δυο αφού ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε το 1993 πρωτάθλημα με τη συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων και Κύπριων αθλητών στον Πρωταρά. Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι το Beach Volley μπορεί να καταστεί εθνικό σπορ στην Κύπρο.