Στην Ταραγόνα η Εθνική Γυναικών

Στην Ταραγόνα βρίσκεται από την Τετάρτη 20 Ιουνίου η Εθνική Γυναικών αφού το ερχόμενο Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 ρίχνεται στη μάχη των Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στην καταλανική πόλη.

Πρώτος αντίπαλος για την Εθνική μας σε Όμιλο των τριών ομάδων η Εθνική Ελλάδας σε αγώνα που θα γίνει το Σάββατο στις 20:00 ώρα Κύπρου. Το δεύτερο παιχνίδι της Εθνικής μας είναι ορισμένο τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Κύπρου απέναντι στην Ιταλία. Οι δυο αγώνες θα φιλοξενηθούν στην Tarraco Arena Plaza χωρητικότητας 3.300 θεατών όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες πετοσφαίρισης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Νικολάκης μετά και την πενθήμερη προετοιμασία στην Πορταριά Πηλίου όπου έγιναν και δυο φιλικά με την Εθνική Ελλάδας – πρώτη μας αντίπαλο στην Ταραγόνα πήρε μαζί του στην Καταλωνία τις:

Ράνια Στυλιανού(Απόλλων), Αιμιλία Δημητρίου (Αναγέννηση Δερύνειας), Δέσποινα Σιμανόφσκι (Απόλλων), Χριστιάνα Δαϋίδ (Ανόρθωση), Εβίτα Λεωνίδου (Απόλλων), Στέλλα Ιωάννου (ΑΕΚ Λ.), ‘Αντρεα Χαραλάμπους (Απόλλων), Βασιλική Χατζηκωνστάντα (Πανιώνιος), Βάσω Ριαλά (ΑΕΚ Λ.), Γεωργία Σταυρινίδου (Ανόρθωση), Νικολίνα Σπύρου (ΑΕΛ), ‘Αντρεα Ζακχαίου (Απόλλων).

Πέραν του κ. Νικολάκη το προπονητικό τιμ αποτελούν οι Κώστας Παναγίδης (βοηθός προπονητής) και ο προπονητής φυσικής κατάστασης Χρίστος Βαρατάσης. Αρχηγός αποστολής είναι ο διευθυντής Εθνικών ομάδων Πέτρος Πατσιάς.

Η ομάδα μας ολοκληρώσει την προετοιμασία της στην Αρένα Tarraco Arena Plaza και θα προσπαθήσει στον αγώνα με την Εθνική Ελλάδας να φανεί ανταγωνιστική με βάση και το δείγμα των δυο φιλικών που έδωσε στο Πήλιο. Στο πρώτο φιλικό με την Ελλάδα χάσαμε με 3-0 (25-13, 25-18, 25-09) και στο δεύτερο επίσης με 3-0 (25-11, 25-15, 25-16).

Η πρώτη μας αντίπαλος Εθνική Ελλάδας κατεβαίνει πλήρης στους Μεσογειακούς και ο Ισπανός κόουτς Γκιγέρμο Ναράνχο επέλεξε τις: Στέλλα Χριστοδούλου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου (πασαδόροι),Ευαγγελία Μερτέκη, Μαρία Γενιτσαρίδη, Παναγιώτα Διώτη, Όλγα Στράντζαλη, Σία Τοτσίδου (Ακραίες),Ανθή Βασιλαντωνάκη (Διαγώνια),Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Γιώτα, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου (Κεντρικές) και. Μαριαλένα Αρτακιανού (Λίμπερο).

Οι Εθνικές ομάδες Γυναικών Κύπρου – Ελλάδας σε κοινή φωτογραφία από τα φιλικά στην Πορταριά.