Μανωλίνα/Μαριώτα και Α.Γιασουμή/Κ. Γιασουμή πέρασαν στους «4»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η προημιτελική φάση στο πρωτάθλημα μικρών κρατών γυναικών

Tην αυλαία των τεσσάρων αγώνων άνοιξε η αναμέτρηση Τσοπούλου/Μαναβή από την Ελλάδα κόντρα στις Σιακίδου/Χατζηγεωργίου. Οι Κύπριες παίκτριες τα έδωσαν όλα εναντίον της σπουδαίας ελληνικής ομάδας και το πρώτο σετ κρίθηκε στο τέλος όπου Τσοπούλου/Μαναβή εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της κυπριακής ομάδας επικρατώντας με 21-19. Στο δεύτερο σετ οι ελληνίδες παίκτριες επέβαλαν το παιγνίδι τους το κέρδισαν με 21-14 και τον αγώνα με 2-0 σε 31 λεπτά εξασφαλίζοντας μία θέση στον ημιτελικό. Θα τεθούν αντιμέτωπες με τις αδελφές Γιασουμή που επικράτησαν  εύκολα με 2-0 (21-5, 21-9) σε 25 λεπτά των Αντωνίου/Λάσπου.

Στον τρίτο προημιτελικό η ομάδα της Σκωτίας δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία στο πρώτο σετ με αντίπαλο τις Κορντούν/Κωνσταντίνου το οποίο κέρδισαν με 21-7. Στο δεύτερο σετ η κυπριακή ομάδα πάλεψε όσο μπορούσε αλλά έχασε το σετ με 21-15 και τον αγώνα με 2-0 σε 34 λεπτά.

Ο τραυματισμός που έχει η Ζώγια Κωνσταντοπούλου (διάστρεμμα στον αστράγαλο) δεν της επέτρεψε ούτε στον προημιτελικό να αγωνιστεί και έτσι αυτή και η συμπαίκτρια της Γκουσάροβα έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στον ημιτελικό. Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου προκρίθηκαν με νίκη 2-0 χωρίς αγώνα και θα αντιμετωπίσουν την Σκωτία σε ένα ενδιαφέρον ημιτελικό.

Αναλυτικά το αυριανό πρωϊνό πρόγραμμα:
Για τις θέσεις 5-8
Σιακίδου/Χατζηγεωργίου – Ανωνίου/Λάσπου στις 09:00
Γκουσάροβα/Κωνσταντοπούλου – Κορντούν/Κωνσταντίνου στις 09:45

Ημιτελική φάση για τις θέσεις 1-4
Τσοπούλου/Μαναβή (Ελλάδα) – Α.Γιασουμή/Κ.Γιασουμή (Κύπρος) στις 10:30
Αγγελοπούλου/Κωνσταντίνου (Κύπρος) – Κούτς/Μπίτυ (Σκωτία) στις 11:15