Τσοπούλου – Μαναβή κέρδισαν το τουρνουά ζώνης μικρών κρατών Ευρώπης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η διοργάνωση της ζώνης μικρών κρατών στο μπιτς βόλεϊ στη Λεμεσό.

Έγινε ένας συγκλονιστικός τελικός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου αντιμετώπισαν μια σπουδαία ελληνική ομάδα (Κωνσταντίνα Τσοπούλου και Δήμητρα Μαναβή). Οι δύο ομάδες πρόσφεραν πλούσιο θέαμα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Στο πρώτο σετ έγινε μια δυναμική αναμέτρηση με πολλές άμυνες, δυνατές επιθέσεις και ωραίες επινοήσεις στο φιλέ και από τις 4 παίκτριες. Τελικά επικράτησαν οι Μανωλίνα και Μαριώτα με 22-20 ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ όπου στα τελευταία στάδια του η κυπριακή ομάδα είχε την ευκαιρία να πάρει το σετ , έκανε όμως κάποια λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στην ελληνική ομάδα να κάνει δυνατές αντεπιθέσεις και να πάρει το σετ με 21-18 οδηγώντας τον μεγάλο τελικό στο τάϊ μπρέϊκ.
Tσοπούλου και Μαναβή πιο ψύχραιμες απέφυγαν τα λάθη και έφτασαν στην κατάκτηση του σετ με 15-12 , της νίκης με 2-1 σετ και του χρυσού μεταλλίου. Ο μεγάλος τελικός είχε διάρκεια 58 λεπτά.

Στον μικρό τελικό που προηγήθηκε οι αδελφές Γιασουμή πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατάφεραν να επιβληθούν της Σκωτίας με 2-0 (21-15, 21-14) σε 41 λεπτά, κερδίζοντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς, ο κομισάριος της διοργάνωσης Λίνος Πετρίδης και ο Βίκτωρ Γκουσάροβ.