Το Beach Volley άφησε τα διαπιστευτήριά του και στο Μπρνο

Πολύ ταλέντο διαθέτει η Κύπρος στο Beach Volley. Η Κύπρος έδωσε τα διαπιστευτήριά της για άλλη μια φορά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 Αυγούστου στο Μπρνο της Τσεχίας.

Δεν είναι καθόλου αμελητέο ότι δυο κυπριακές ομάδες οι Σωτήρης Σιαπάνης και Οδυσσέας Σαββίδης στους Άνδρες και Ντάρια Γκουσάροβα και Βαλέρια Σιακίδου – Παπακυριακού στις Γυναίκες πέρασαν στη νοκ –άουτ φάση και στους «24» καλύτερους της Ευρώπης στην άμμο σε αυτές τις ηλικίες.

Η κυπριακή αποστολή φεύγει από την πόλη της Τσεχίας με τρεις νίκες (σ.σ. δυο οι Σιαπάνης/ Σαββίδης και μια οι Γκουσάροβα/Σιακίδου – Παπακυριακού) στη φάση των Ομίλων. Οι δηλώσεις που έγιναν πριν από την αναχώρηση για την Τσεχία για μια αξιοπρεπή παρουσία δεν ήταν λόγια.. του αέρα αλλά αποδείχθηκε ότι στα γήπεδα του «Sokolske Koupaliste» είχαν νόημα. Μάλιστα, μπορούσαν και για τη «16αδα» αφού κυρίως οι Σιαπάνης/ Σαββίδης έχασαν από τους Λετονούς στις λεπτομέρειες.

Η πορεία
Οι Σιαπάνης/ Σαββίδης κληρώθηκαν στον όγδοο Όμιλο και άρχισαν τις υποχρεώσεις τους με αντίπαλους τους Νορβηγούς Έιβιντ Μπρέκκε και Νίλς Γκιούναρ Ρίνγεν όπου έχασαν με 0-2 σετ ((20-22, 16-21). Στη συνέχεια, ο Λεμεσιανός και ο Παφίτης άσος πείσμωσαν και με 2/2 πέρασαν πανηγυρικά στους «24». Αρχικά κέρδισαν τους «πολλούς» Αυστριακούς Λίαμ Οχάγια και Μαξιμίλιαν Σιέντλ με 2-1 (19-21, 21-07, 15-12), οι οποίοι παρουσιάζονταν το μεγάλο φαβορί του Ομίλου έχοντας το νούμερο 8 στην κατάταξη. Τελικά, οι Αυστριακοί τερμάτισαν τελευταίοι στον Όμιλο. Δεύτερο θύμα των δυο παικτών μας ήταν οι μέχρι τότε αήττητοι Τσέχοι Γιούντριχ Ζαβαντίλ και Γιάκουμπ Σέπκα τους οποίους κέρδισαν με 2-0 σετ (21-19, 21-19) και πέρασαν ως δεύτεροι με 5 βαθμούς (σ.σ. όσους οι Νορβηγοί και οι Τσέχοι) στους «24».

Στη νοκ – άουτ φάση αντίπαλοι ήταν οι Λετονοί Άρτουρς Ρίνκεβιτς και Ρούντολφς Στάνκεβιτς οι οποίοι μετά από μάχη 48 λεπτών κέρδισαν τους δικούς μας με 1-2 σετ. Η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες αφού προηγήθηκαν με 1-0 (21-19), αλλά στη συνέχεια οι Λετονοί πήραν τα ηνία κερδίζοντας με 17-21 το δεύτερο σετ και 09-15 το τρίτο και πέρασαν στους «16».

Οι Γκουσάροβα/ Σιακίδου – Παπακυριακού έκαναν τη δική τους μεγάλη προσπάθεια. Η πρόκριση στις 24 καλύτερες της Ευρώπης για μια αθλήτρια 14 ετών (σ.σ. Ντάρια Γκουσάροβα) και μια αθλήτρια που δεν είχε μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις (σ.σ. Βαλέρια Σιακίδου – Παπακυριακού) αφήνει μόνο αισιόδοξα μηνύματα. Οι δυο παίκτριες κληρώθηκαν στον Ά Όμιλο όπου την Πέμπτη στον πρώτο αγώνα έχασαν από τις Σλοβένες Καταρίνα Μπουλτς και Νίνα Ζντέλαρ με 0-2 (18-21, 19-21). Το απόγευμα όμως έπεσαν πάνω στις φοβερές και τρομερές Τσέχες Τζούλι Χονζοβίκοβα και Λούσι Σούλκοβα και έχασαν με 0-2 (11-21, 13-21). Παρά τις δυο ήττες έμειναν ζωντανές στο κυνήγι της πρόκρισης αφού υπερτερούσαν των δυο Ουγγαρέζων Ζόφια Ρεϊφελί και Ζίτα Ντιβένι που πέρασαν στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά της Τετάρτης 15 Αυγούστου 2018. Την Παρασκευή αντιμετώπισαν σε αγώνα πρόκρισης τις δυο Ουγγαρέζες και τις κέρδισαν με 2-1 (21-19, 14-21, 15-12). Οι Ντάρια/ Βαλέρια τερμάτισαν τρίτες στον Όμιλό τους με 4 πόντους.

Στη φάση των «24» οι δυο παίκτριές μας αντιμετώπισαν τις Δανέζες Κλάρα Βίντελεφ και Σοφία Μπίσγααρντ χάνοντας με 0-2 σετ (16-21, 13-21) και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Φωτογραφία- Η αποστολή στο Μπρνο έδειξε ότι το κυπριακό Beach Volley έχει μέλλον και προοπτικές.

Από ΚΟΠΕ