Άρχισε ο προγραμματισμός στις ομάδες Α Κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών

Σε τροχιά προγραμματισμού ενόψει της νέας πετοσφαιρικής περιόδου 2018-19 μπαίνουν σιγά – σιγά οι ομάδες και στη σάλα στην Α Κατηγορία Ανδρών και Γυναικών.

Εν αναμονή των κληρώσεων των πρωταθλημάτων που προγραμματίζονται εντός Σεπτεμβρίου που θα μάθουν και τη σειρά των αντιπάλων τους, οι διοικήσεις των ομάδων προσπαθούν να στήσουν τα ρόστερς και να συμφωνήσουν με προπονητές και ήδη δειλά – δειλά διαμορφώνεται το σκηνικό.

Όλα δείχνουν ότι και τα φετινά πρωταθλήματα θα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, ενώ κάποιες ομάδες θα παρουσιαστούν αλλαγμένες. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται ότι όλες οι ομάδες θα «φουλάρουν» με στόχο την απόκτηση και ξένων παικτών/τριων και θα υπάρξουν οι επίσημες εγγραφές στα μητρώα της ΚΟΠΕ.

Σημειώνεται ότι την Κύπρο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα εκπροσωπήσουν στο Challenge Cup Ανδρών ο πρωταθλητής Παφιακός που δεν δήλωσε στο Champions League και η Ομόνοια, και στο Chalenge Cup Γυναικών η ΑΕΛ. Ο Παφιακός κληρώθηκε με την πορτογαλική Μπενφίκα Λισααβώνας σε αγώνες που θα γίνουν τον Νοέμβριο σε Πάφο και Λισσαβώνα αντίστοιχα.

Η Ομόνοια θα αντιμετωπίσει την Κροατική Mπλάντοστ Καστέλα με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην Κροατία και ο επαναληπτικός στο «Ελευθερία». Εξάλλου, η ΑΕΛ στο γυναικείο ταμπλό του Challenge Cup θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Σαντορίνης Α.Ο. Θήρας. Ο πρώτος αγώνας τον Νοέμβριο θα γίνει στο «Νίκος Σολωμονίδης» και ο επαναληπτικός στη Σαντορίνη.