Στη Λεμεσό έχει ντέρμπι – Όλοι οι αγώνες

To κλασσικό Λεμεσιανό ντέρμπι  Απόλλων – Robo Markets ΑΕΛ στην «Απόλλων Αρένα» ξεχωρίζει από τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Α Κατηγορίας. Το ντέρμπι βάση κλήρωσης ήλθε γρήγορα αλλά έχει πάντα τη δική του σημασία. O αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 20:00, ενώ την ίδια ημέρα και ώρα θα γίνουν και οι αγώνες Ανόρθωση – Αναγέννηση Δερύνειας στο Αθλητικό Κέντρο Ανόρθωσης, ΘΟΙ Αυγόρου – Τεχνοοικία ΑΕΚ Λ. στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου και «Κorantina Homes» Παφιακός – Ολυμπιάδα Ν. στην σάλα «Αφροδίτη».

«ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΕΝΑ»: ΑΠΟΛΛΩΝ – Robo Markets ΑΕΛ

Τα λόγια περιττεύουν όταν αγωνίζονται οι δυο μεγάλες Λεμεσιανές ομάδες. Το ντέρμπι αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον αφού μπορεί να μας δείξει έστω και πρόωρα κάποια δεδομένα.

Ο Απόλλων πάρα τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ διατηρεί με βάση τα όσα έδειξε στην πρεμιέρα και το πέρασμα από τη Λευκωσία και το «Νεάπολη – Επιστροφή» τη δυναμική του, αφού η λατινοαμερικάνικη δύναμη που ενέταξε στη δύναμή του με Πέρεζ, Καριόκα και Μπαγκουέρο είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας. Εάν νικήσει την Robo Markets ΑΕΛ θα δείξει ότι ο Απόλλων είναι ομάδα για τα ψηλά.

Η Robo Markets ΑΕΛ μεταβαίνει ελάχιστα μέτρα πιο κάτω για να διεκδικήσει το διπλό από τον συμπολίτη και ίσως ένα εκ των ανταγωνιστών της. Οι «γαλαζοκίτρινες»  προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα με την Ανόρθωση, αλλά με πολύ καλή εμφάνιση και στο ντέρμπι θέλουν το τρίποντο. Η Robo Markets ΑΕΛ διαθέτει αρκετές λύσεις φέτος και θέλει να μείνει στα ψηλά, ενώ τέτοιοι αγώνες δίνουν στις νικήτριες ομάδες χαρακτήρα.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους ακόλουθους: Α Διαιτητής: Xρ. Μαϊφόσιης  Β Διαιτητής: Μ. Γρηγορίου Παρατηρητής Διαιτησίας: Π. Τοφή Παρατηρητής Αγώνα: Σ. Σταύρου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΡΘΩΣΕΩΣ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης. Άλλωστε βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Η Ανόρθωση στους δυο επίσημους αγώνες που έδωσε σε Σούπερ – Καπ με την Τεχνοοικία ΑΕΚ  και στην πρεμιέρα με την Robo Markets ΑΕΛ πήρε ισάριθμες νίκες, αποδεικνύοντας τις τεράστιες και φέτος δυνατότητές της.

Οι πρωταθλήτριες θέλουν τη νίκη και στον πρώτο αγώνα στην έδρα τους και έχουν όλα τα φόντα να τα καταφέρουν. Η τεχνική ηγεσία βασίζεται σε ένα πολύ δυνατό κορμό ενώ οι παίκτριες από το πάγκο προσφέρουν πολλές λύσεις με το ταλέντο που διαθέτουν.

Η Αναγέννηση Δερύνειας έχει σύμφωνα με την κλήρωση ξεκίνημα - «βουνό» αφού μετά την Τεχνοοικία ΑΕΚ στην πρεμιέρα, τη δεύτερη αγωνιστική αντιμετωπίζει την Ανόρθωση εκτός έδρας. Οι «πράσινες» έχουν φιλοδοξίες φέτος. Αναφορικά με τον αγώνα της Τρίτης με όπλο την εμπειρία και την έλλειψη άγχους θα προσπαθήσουν για το βαθμολογικό κέρδος.

Η Επιτροπή Διαιτησίας  όρισε τους ακόλουθους: Α Διαιτητής: Σ. Φλουρής  Β Διαιτητής: Γ. Παπαγεωργίου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΥΓΟΡΟΥ: ΘΟΙ ΑΥΓΟΡΟΥ – ΤΕΧΝΟΟΙΚΙΑ ΑΕΚ

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ μοιάζει το φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά στο Αυγόρου μπορεί να συναντήσει παγίδες απέναντι στην ενισχυμένη ομάδα του ΘΟΙ.

Οι γηπεδούχες με Φορτές και Λεγκρός να ενισχύουν το πλάνο τους και τις έμπειρες παίκτριες που διαθέτουν θέλουν να κοντράρουν στα ίσα το φαβορί του αγώνα. Η πρεμιέρα άφησε πικρή γεύση στο τέλος για την ομάδα του Λ. Νοβάκοφ που έχασε στο τάι – μπρέικ από τον «Κorantina Homes» Παφιακό, έστω και εάν κέρδισε τον ένα βαθμό. Η ομάδα θέλει στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου να είναι ανταγωνιστική και να μαζεύει πόντους.

Οι «κιτρινοπράσινες» ταξιδεύουν στην κωμόπολη της επαρχίας Αμμοχώστου με αδιαπραγμάτευτο στόχο το τρίποντο. Το ίδιο άλλωστε έκαναν και στην πρεμιέρα όπου στην ακριτική Δερύνεια  υπέταξαν την Αναγέννηση με 3-0. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ θέλει τον τίτλο και τέτοιου είδους αγώνες θέλει να τους κερδίζει, νοουμένου όμως ότι θα δείξει το καλό της πρόσωπο. Ο Αλεξάντερ Πέτροβιτς δεν στηρίζεται μόνο στην «μαέστρο» Γιοβάνα Γκόγκιτς και στις  Αμερικανίδες Λοβ και Στρίμερ αλλά και στα νιάτα με τις Αιμιλία Δημητρίου και Ειρήνη Ιωάννου να βρίσκονται στις επιλογές του.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους ακόλουθους: A Διαιτητής: Α. Δανιήλ  Β Διαιτητής: Μ. Κοκκωνή

«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: «Korantina Homes» ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν.

Τα πάντα είναι δυνατό να συμβούν στην Πάφο το βράδυ της Τρίτης, αφού ο αγώνας προμηνύεται ντέρμπι με όλα τα αποτελέσματα πιθανά. Τουλάχιστον η πρεμιέρα και οι αγώνες των δυο ομάδων αυτό έδειξαν.

Οι παίκτριες του «Korantina Homes» Παφιακού μπήκαν με το δεξί στην Α Κατηγορία Γυναικών και θέλουν το πρώτο τρίποντο μετά τη νίκη 3-2 επί του ΘΟΙ Αυγόρου για να κρατήσουν αλώβητη και την έδρα τους. Η ομάδα των «μπλε» βρήκε την εμπειρία στο πρόσωπο των Βραζιλιάνων Τολεντίνο, Μίλκα και Τοάζζι και με τον ενθουσιασμό των υπόλοιπων διαθέτουν ένα πολύ δυνατό σύνολο ικανό για την παραμονή.

Η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως πάει στην Πάφο για τη νίκη. Οι παίκτριες του Ελλαδίτη Θ. Κατσιγιάννη  έδειξαν πάρα πολύ καλά στοιχεία στην πρεμιέρα άνκαι έχασαν από τον Απόλλωνα σε γεμάτο παιχνίδι με 1-3. Οι Αμερκανίδες Χέρβει, Μορόνου και Γκοούντγουορθ προσφέρουν λύσεις και εμπειρία, ενώ η προσφυγική ομάδα εμπλουτίστηκε και με ταλέντο μέσα από τις μεταγραφές που έγιναν.

Η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε τους: A Διαιτητής: Α. Κολοκοτρώνης Β Διαιτητής K. Kογιωνής  Παρατηρητής Διαιτησίας: Γ. Σοφοκλέους  Παρατηρητής Αγώνα: Γ. Στεφανίδης.

Η βαθμολογία (σε 1 αγώνα)

1.       Τεχνοοικία ΑΕΚ 3-0 03

2.       Ανόρθωση 3-0 03

3.       Απόλλων 3-1 03

4.       «Korantina Homes» Παφιακός  3-2 02

5.       ΘΟΙ Αυγόρου 2-3 01

6.       Ολυμπιάδα Ν. 1-3 00

7.       Robo Markets ΑΕΛ 0-3 00

8.       Αναγέννηση Δερ.0-3  00