Η «ματσάρα» με τα όλα της πήγε στην Ολυμπιάδα Ν.

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. 2-3 (19-25, 33-31, 25-19, 21-25, 12-15)

«Ματσάρα» με όλη τη σημασία της λέξης έγινε στη Σάλα Δερύνειας όπου η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κέρδισε με 3-2 την Αναγέννηση Δερύνειας μετά από εκπληκτικό αγώνα που απόλαυσαν οι φίλοι του βόλεϊ και κράτησε δυο ώρες και 30 λεπτά. Το παιχνίδι τα είχε όλα θέαμα, σασπένς, αλλά και ανατροπές και όποιος κέρδιζε θα ήταν απόλυτα δίκαιο. Με τη νίκη αυτή η Ολυμπιάδα πήρε ένα σημαντικό δίποντο, αλλά η Αναγέννηση πήρε κέρδος, χάνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς μένοντας χωρίς νίκη.

Η Ολυμπιάδα «πάγωσε» τη Δερύνεια κερδίζοντας το πρώτο σετ με 25-19. Οι δυο ομάδες πάλεψαν αλλά η ομάδα του Θ. Κατσιγιάννη στα κρίσιμα σημεία φάνηκε πιο αποτελεσματική.

Δεν τελείωνε με τίποτα το δεύτερο σετ στη Δερύνεια κρατώντας με κομμένη την ανάσα τους θεατές. Μετά από ένα εξαιρετικό σετ που τα είχε όλα η Αναγέννηση κέρδισε στους έξτρα πόντους 33-31, ισοφάρισε σε 1-1 και ανέκτησε ψυχολογία.  Η Ολυμπιάδα ήταν εξίσου καλή, αλλά έχασε δυο κρίσιμους πόντους.

Στο τρίτο σετ η Αναγέννηση με ανεβασμένη ψυχολογία, αλλά και τη βοήθεια του κόσμου κατάφερε να ελέγξει το σετ να ξεφύγει στο σκορ κερδίζοντας 25-19. Ως εκ τούτου οι «πράσινες» ανέτρεψαν τα δεδομένα και προηγήθηκαν 2-1 σετ.

Μεγάλο ντέρμπι με πολλές συγκινήσεις έγινε και στο τέταρτο σετ, αλλά αυτή τη φορά χαμογέλασαν οι «μελανόλευκες» που επικράτησαν με 25-21. Η Αναγέννηση στάθηκε πολύ καλά, αλλά οι παίκτριες της Ολυμπιάδας ήθελαν περισσότερο το σετ και το πήραν. Ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι – μπρέικ.

Το τάι – μπρέικ ήταν εξίσου εντυπωσιακό με την Ολυμπιάδα πιο ψύχραιμη να κερδίζει 15-12 σε 14 λεπτά φεύγοντας με δίποντο από τη Δερύνεια, αφήνοντας την Αναγέννηση με την υπερπροσπάθεια.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. Λουκά, Σομπόλ, Φελλά, Σάντσεζ, Γκρίμπαν, Αντωνίου – Λίμπερο: Oικονόμου. – Αλλαγές: Παπαλεοντίου.

OΛΥΜΠΙΑΔΑ Ν. (Θ. ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ): Γεωργιάδου,Μορόνου, Γκοούντγουορθ, Πέτρου, Χαραλάμπους, Χέρβεϊ. – Λίμπερο 1: Κούτα, Λίμπερο 2: Χρ. Μαραγκού. – Αλλαγές: Ψιλογένη, Οικονομίδου,Μποζίκου.

Σε τρεις δόσεις η πρεμιέρα της Β Ανδρών

Με τη συμμετοχή της Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών και τη συμμετοχή 7 ομάδων. Στην κατηγορία υποβιβάστηκε την σεζόν 2017-18 η Ολυμπιάς Φρενάρους. Το πρωτάθλημα είναι ανοικτό με τις ομάδες να ενισχύονται σημαντικά.

Οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά με τον γνωστό μας από το πέρασμά του από την ΑΕ Καραβά Ουκρανό Μαξίμ Μπούντετσκα να ενισχύει την Ολυμπιάς Φρενάρους. Ενισχυμένο με ξένους είναι η Ε.Ν.Παραλιμνίου και ο Φοίνικας Πύλας, αλλά και ο Α.Ο. Διόνυσος.

Η 1η αγωνιστική θα γίνει σε τρεις δόσεις αφού: Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η Ολυμπιάς Ν. θα φιλοξενήσει στις 19:30 στη Σάλα Νεάπολη –Επιστροφή τον Α.Ο. Διόνυσο σε ένα σπουδαίο ντέρμπι. Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 η Ε.Ν. Αγ. Αθανασίου φιλοξενώντας στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Αθανασίου την Ολυμπιάς Φρ. (στις 20:00). Tην Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ο Φοίνικας Πύλας θα φιλοξενήσει στο Κλειστό της Πύλας στις 20:00 τον ΑΠΟΚ. Δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις στην πρεμιέρα η Ε.Ν.Παραλιμνίου.

Β ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Το ντέρμπι στη Λεμεσό και τρεις αμφίρροπες ματσάρες

Το ντέρμπι της πρωτοπόρου  Inveselign ΑΕ Καραβά με την 3η Ανόρθωση Πετ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Πολεμιδιών ξεχωρίζει από τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Γυναικών.

Το ντέρμπι θα αρχίσει στις 20:00 και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η ομάδα του Καραβά έχει 09 βαθμούς με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και η Ανόρθωση Πετ. 07. 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει ο αγώνας στην Κλειστή Αίθουσα του Λυκείου Βεργίνας μεταξύ του ικανού Μαραθώνα Κ.Β. και του Εθνικού Λατσιών. Ο Μαραθώνας κυνηγά τη νίκη για να ανέβει βαθμολογικά ενώ ο Εθνικός θέλει το τρίποντο αφού διεκδικεί άνοδο. Οι Λατσιώτισσες πάνε στη Λάρνακα χωρίς ακραίες και πέντε απουσίες, αλλά ενισχυμένες με την Ελλαδίτισσα Βασιλική Βλατσού. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:30.

O έτερος πρωτοπόρος και αήττητος ΑΠΟΚ δοκιμάζεται στη σκληρή έδρα του Γυμνασίου Πολεμίου απέναντι στον τοπικό Άρη. Οι «φοιτήτριες» θέλουν το διπλό για να μείνουν κορυφή, ενώ ο Άρης μετά τη νίκη του επί του Ροτσίδη Μ. την Κυριακή θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες. Ο αγώνας αρχίζει στις 19:30.

Σπουδαίος αγώνας θα γίνει στο Γυμνάσιο Αγ. Χρυσοστόμου στη Λακατάμια μεταξύ δυο μάλλον ισοδύναμων ομάδων της Ομόνοιας και του Ροτσίδη Μ. Οι «πράσινες» μετά τη νίκη τους επί της Ανόρθωσης Πετ. με 3-2 θέλει δεύτερη νίκη. Ο Ροτσίδης Μ. που είναι «σκληρό καρύδι» δέχθηκε δυο ήττες με 3-2 και θέλει βαθμούς. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:15.

H αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 με τον αγώνα Αχιλλέα Κ. – Ε.Ν.Α.ΑΘ. στην Κλειστή Αίθουσα Παλουριώτισσας στις 12:30 το μεσημέρι.

Η βαθμολογία (σε τρεις αγώνες)

1.     ΑΕ Καραβά 09-00 09

2.     ΑΠΟΚ  09-02 09

3.     Ανόρθωση Πετ. 08-05 07

4.     Εθνικός Λ. 07-06 06

5.     Μαραθώνας Κ.Β. 04-03 03

6.     Πανιδαλιακός 03-04 03

7.     Ομόνοια 03-05 02

8.     Ε.Ν.Α.ΑΘ. 04-08 02

9.     Άρης Π. 04-05 02

10.  Ροτσίδης Μ. 04-09 02

11.  Αχιλλέας Κ. 1-6 00

Μεταγραφές της τελευταίας ώρας στη Β Κατηγορία

Πολλές μεταγραφές της τελευταίας… ώρας έγιναν στις ομάδες Β Κατηγορίας Ανδρών λίγα 24ωρα προτού αρχίσει το πρωτάθλημα. Το μεγάλο όνομα ακούει στο όνομα Μαξίμ Μπέντουτσκα που θα ενισχύσει την Ολυμπιάς Φρενάρους.

Ο Ουκρανός πασαδόρος αγωνίστηκε την περσινή χρονιά στην ΑΕ Καραβά. Ακόμα, ο Βούλγαρος Γκεόργκι Αρσίκοφ θα ενισχύσει τον Α.Ο. Διόνυσο Έμπας στην προσπάθειά του για άνοδο. Το Παραλίμνι επιμένει Σέρβικα και έντυσε στα «βυσσινί» τους Σέρβους Στέφαν Λόπατιτς και Λούκα Γκούτεσα.

Ο Φοίνικας Πύλας που θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα απέκτησε τον Ελλαδίτη 21 ετών Κυριάκο Κουντουρέττη, αλλά και τον Σέρβο Πάβλε Λούκοβιτς.

Εξάλλου, ο Εθνικός Λ. ενέταξε στο δυναμικό του την Ελλαδίτισσα Βασιλική Βλατσού 18 ετών που θα ενισχύσει την ομάδα στο πρωτάθλημα Γυναικών.