Βγαίνει η τετράδα του φάιναλ – φορ στο Κύπελλο Ανδρών

Η τετράδα του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών κρίνεται την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018. Τα ζευγάρια Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ στο «Θεμιστόκλειο» Αθλητικό Κέντρο και Νέα Σαλαμίνα – Αναγέννηση Δερύνειας προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τον αγώνα Green Air Παφιακός – ΑΕ Καραβά. Ο Εθνικός Λατσιών υποδέχεται στο Αθλητικό Κέντρο «Σωτήρης Μέσσιος» στο Λύκειο Λατσιών την Ομόνοια.  Οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00. Αναλυτικά:

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ - ΑΠΟΕΛ

Ο αγώνας είναι ντέρμπι και ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα. Οι δυο ομάδες είναι σίγουρο ότι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση. Το ενδεχόμενο του χρυσού σετ δηλαδή νίκη της Ανόρθωσης με 3-0 ή 3-1 δεν αποκλείεται σε καμιά περίπτωση.

Η Ανόρθωση δεν έχει επιλογή παρά να κερδίσει και να διεκδικήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ. Η ομάδα του Γ. Γιαπάνη με την έλευση του Κολομβιανού πασαδόρου Καμίλο άλλαξε και θα επιδιώξει την ανατροπή.

Το ΑΠΟΕΛ με τον «αέρα» του 3-0 από τον αγώνα της Δευτέρας πάει στη Λεμεσό για να τελειώσει την πρόκριση στο φάϊναλ – φορ διεκδικώντας δυο σετ. Στόχος των παικτών του Λ. Λοϊζου όμως είναι να συνεχίσουν το σερί τους που έφθασε τις τέσσερεις σερί νίκες, όλες 3-0.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: NΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Μεγάλη μάχη με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά θα γίνει στο «Σπύρος Κυπριανού» μεταξύ «ερυθρολεύκων» και «πρασίνων». Πρόκειται για την τρίτη σερί μάχη που θα δώσουν, αλλά και πιο καθοριστική με την Αναγέννηση να έχει κερδίσει δυο φορές σε τρεις ημέρες.

Η Νέα Σαλαμίνα είναι πολύ ποιοτική ομάδα αλλά προέρχεται από τρεις σερί ήττες και ένα «πληγωμένο θηρίο» είναι πολύ επικίνδυνο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την πρόκριση και δεν έχουν άλλη επιλογή από τη νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσουν την πρόκριση σε χρυσό σετ.

Η Αναγέννηση πάει στη Λεμεσό με καλή ψυχολογία μετά τις δυο νίκες επί των αντιπάλων, αλλά και το 3-0 του πρώτου αγώνα ως πλεονέκτημα. Οι «πράσινοι» θέλουν δυο σετ για να προκριθούν, αλλά θα θελήσουν να κερδίσουν για να μην ρισκάρουν το φάϊναλ – φορ.

«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Αir ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ

Πολύ ωραίος ήταν ο πρώτος αγώνας που έγινε τη Δευτέρα στο «Σπύρος Κυπριανού» με τον Green Αir Παφιακό να κερδίζει 3-0 μετά από δυο σετ που κρίθηκαν στους έξτρα πόντους την εντυπωσιακή ΑΕ Καραβά. Ο επαναληπτικός ίσως προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις με τους Παφίτες να έχουν το πάνω χέρι.

Ο Green Air Παφιακός λόγω ποιότητας και του 3-0 που κέρδισε στον πρώτο αγώνα είναι το φαβορί, αλλά οφείλει να δείξει σοβαρότητα απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει βόλεϊ και έχει ταλέντο. Οι Παφίτες χρειάζονται δυο σετ για να προκριθούν.

Η ΑΕ Καραβά εάν επαναλάβει την εμφάνιση της Δευτέρας έχει πάρα πολλές πιθανότητες να διεκδικήσει την είσοδο στο φάϊναλ – φορ του Κυπέλλου. Η ομάδα του Λέτσιεφ θέλει όμως νίκη με 3-0 ή 3-1 και ακολούθως να φέρει τον αγώνα στο χρυσό σετ.

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΙΟΣ»: ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ

Το τελευταίο τεστ πριν από τους αγώνες για το δεύτερο γύρο του CEV Challenge Cup στην Κροατία την Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 δίνουν οι περσινοί Κυπελλούχοι. Η Ομόνοια πάει στα Λατσιά για να σφραγίσει την πρόκριση και να δοθεί η ευκαιρία στον κόουτς Σάββα Σάββα να ξεκουράσει παίκτες και να κάνει δοκιμές.

Στους δυο τελευταίους αγώνες οι «πράσινοι» ξεκούρασαν περιστασιακά και τους ξένους, κάτι που ενδεχομένως να συμβεί και στον επαναληπτικό. Ο Εθνικός θα παλέψει αλλά για να προκριθεί θέλει νίκη 3-0 ή 3-1 για να παίξει το χρυσό σετ.

Από ιστοσελίδα ΚΟΠΕ