Χρ. Πούλλακκος: «Πληρώσαμε την απειρία μας στη Σλοβενία»

Την απειρία τους πλήρωσαν οι νεαροί διεθνείς της Εθνικής U17 Ανδρών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mezva που διεξήχθη μεταξύ 09-13 Ιανουαρίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Οι διεθνείς μας που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, τα έδωσαν όλα, αλλά η έλλειψη πείρας στέρησε κάτι καλύτερο. Κλασσικό παράδειγμα, το πρώτο παιχνίδι με την γηπεδούχο Σλοβενία όπου μετά από εκπληκτική εμφάνιση χάσαμε το πρώτο σετ με 24-26. «Από εκείνο το σημείο και μετά», σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Χρίστο Πούλλακκο, η ψυχολογία της κυπριακής ομάδας έπεσε κατακόρυφα με συνέπεια την ήττα με 3-0 σετ.

«Στους επόμενους αγώνες του Ομίλου με τη Σλοβακία και την Ουγγαρία», αναφέρει ο κ. Πούλλακκος, «η άσχημη ψυχολογία από τον αγώνα με τους Σλοβένους μάς επηρέασε σε συνδυασμό με την απειρία μας και δεχθήκαμε τις δυο ήττες με 3-0».

Ο κ. Πούλλακκος στάθηκε και στον τελευταίο αγώνα με την Κροατία, όπου «σε ένα σετ προηγηθήκαμε με 23-20, αλλά τα λάθη απειρίας μας στέρησαν το σετ».

«Υπάρχει προοπτική»
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής U17 στον απολογισμό του για τη διοργάνωση, τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία μας δείχνοντας ότι υπάρχει προοπτική. Οι διεθνείς για πρώτη φορά αγωνίστηκαν σε αυτό το επίπεδo». Ο κ. Πούλλακκος ανέφερε ότι ίσως εάν είχαμε μεγαλύτερη διάρκεια προετοιμασίας η παρουσία μας θα ήταν καλύτερη» . Θα συνεχίσουμε τη δουλειά με στόχο να φέρουμε αποτελέσματα στο μέλλον».

Στο τουρνουά της Σλοβενίας αγωνίστηκαν οι: Γεράσιμος Χαρμανής (Πασαδόρος – Ανόρθωση), Χαράλαμπος Τουμπή (Ακραίος – Νέα Σαλαμίνα), Στέφανος Χρυσοστόμου (Ακραίος – Λέοντας), Στυλιανός Βερεϊς (Πασαδόρος – Αναγέννηση Δερ.), Ανδρέας Χατζηττοφή (Κεντρικός – Ανόρθωση), Ευγένιος Σκορδής (Λίμπερο – Korantina Homes Παφιακός), Ανδρέας Έλληνας (Διαγώνιος/ Ακραίος Αναγέννηση Δερ.), Δημήτρης Ανδρέου (Ακραίος – Νέα Σαλαμίνα), Κωνσταντίνος Ιακώβου (Κεντρικός – Αναγέννηση Δερύνειας), Παναγιώτης Τέκκης (Κεντρικός – Εθνικός Λατσιών), Ανδρέας Ανδρέου (Διαγώνιος – Ολυμπιάς Φρ.), Κυπριανός Σαράντης (Ακραίος – Ολυμπιάς Φρ.).