Παιχνίδια με φαβορί και… παγίδες

Παιχνίδια με φαβορί, αλλά ικανά να διαμορφώσουν δεδομένα για την τετράδα, ίσως και για την κορυφή περιλαμβάνει η 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Ξεχωρίζουν οι αγώνες Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα και Αναγέννηση Δερύνειας – Ανόρθωση. Στους άλλους δυο αγώνες, ο Green Air Παφιακός πάει στη Λεμεσό για να παίξει με την ΑΕ Καραβά και ο Εθνικός Λατσιών φιλοξενεί το ΑΠΟΕΛ.

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Ώρα Έναρξης 20:00)
Η Ομόνοια θέλει να κατακτήσει τη νίκη με καθαρό σκορ, 3-0 ή 3-1 αφού εδώ και δυο αγωνιστικές κέρδισε, αλλά πήρε δίποντα (σ.σ. νίκες 3-2 ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση). Οι «πράσινοι» μετά την προσπάθεια στην Ευρώπη επικεντρώνονται πλέον στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σάββα Σάββα θέλει να κερδίσει ώστε να πάει χωρίς απώλειες στο ντέρμπι κορυφής της 28ης Ιανουαρίου με τον Green Air Παφιακό.

Η Νέα Σαλαμίνα διεκδικεί την τετράδα (σ.σ. απέχει 1 βαθμό από το τέταρτο ΑΠΟΕΛ) και θα επιδιώξει στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας να μπει στις «4». Το έργο της στη Λευκωσία θα είναι δύσκολο, αλλά θα κάνει την προσπάθειά της.

ΣΑΛΑ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡ. – ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ώρα Έναρξης 20:00)
H κάθε ομάδα θα ζητήσει τη νίκη από τον αγώνα της 12ης αγωνιστικής. Η Αναγέννηση θέλει να διασφαλίσει το συντομότερο την τετράδα, ενώ η Ανόρθωση ακόμα έχει μαθηματικά αμυδρές ελπίδες για να «τρυπώσει» στους «4».

Οι «πράσινοι» που είναι πολύ σταθεροί φέτος, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή πασαδόρου με τον Ουκρανό Ντιμίτρο Κοσλόφσκι να μπαίνει στην εξίσωση. Η Ανόρθωση παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο με την Ομόνοια, αποδεικνύοντας ότι είναι ικανή για τη ζημιά.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ (Ώρα Έναρξης 20:00)
Oι δυο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά φέτος, αφού αγωνίστηκαν και στο Κύπελλο. Ο Green Air Παφιακός μετρά τρεις νίκες, αλλά σε όλα τα παιχνίδια η προσφυγική ομάδα ήταν ανταγωνιστική.

Η ομάδα της ΑΕ Καραβά θα επιδιώξει να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Τόρε Αλεξάντερσεν, αλλά οι «μπλε» που μείωσαν στους δυο τη διαφορά από την Ομόνοια (σ.σ. αναμετρούνται σε σπουδαίο ματς στις 28 Ιανουαρίου 2019) θέλουν μόνο τη νίκη και τίποτε άλλο.

ΑΙΘΟΥΣΑ «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΕΣΣΙΟΣ» – ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ – ΑΠΟΕΛ (Ώρα Έναρξης 20:00)
Το ΑΠΟΕΛ βλέπει τον αγώνα στα νότια προάστια της Λευκωσίας ως ευκαιρία να κάνει ένα ακόμα βήμα για την τετράδα. Ο κόουτς Λούης Λοϊζου θα επιχειρήσει εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα, να δοκιμάσει και τους 12 παίκτες του ενόψει των αγώνων με Green Air Παφιακό και Ανόρθωση.