Πρωταθλήτρια η ομάδα του Πενεπιστημίου Λευκωσίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 2-3
 
Με τον καλύτερο τρόπο τελείωσε το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας γυναικών αφού στο τελευταίο παιγνίδι οι δύο ομάδες [που διεκδίκησαν τον τίτλο μέχρι και το τέλος χέρι χέρι έδωσαν ρεσιτάλ θεάματος .
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήξερε ότι μόνο νίκη και μάλιστα με  3-0 σετ θα μπορούσε να το οδηγήσει στον τίτλο (αφού είχε χάσει  με 3-0 σετ στο πρώτο παιγνίδι από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) ενώ από την άλλη ένα σετ ήταν αρκετό για στεφθεί πρωταθλήτρια ομάδα .
 
Και οι δύο ομάδες μπήκαν εξαιρετικά δυνατά στο παιγνίδι και μετά από ένα συγκλονιστικό παιγνίδι η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πήρε το ….. ζητούμενο κερδίζοντας με 25-21…. Κατακτώντας το σετ που ήθελε και φυσικά το πρωτάθλημα …αλλά οι αγωνιστικές εκπλήξεις δεν τέλειωσαν εκεί αφού θα μπορούσε το παιγνίδι να πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα … υπάρχει όμως και το στοιχείο του γοήτρου και αυτό επικράτησε στο τέλος..
 
Με τον αέρα του πρωταθλητή πια το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατάφερε και πήρε εύκολα και το δεύτερο σετ 25-15 κάνοντας το 2-0  και εκεί πιστέψαμε πώς όλα τέλειωσαν 
 
Εκεί όμως ήταν που άρχισαν όλα, γεγονός που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πανεπιστημιακό αθλητισμό αφού κάθε νίκη και κάθε αποτέλεσμα μετρά χωρίς σκοπιμότητες και άλλες σκέψεις κρατώντας τον αθλητισμό εκεί που του αξίζει.
 
Με ένα φοβερό ντεμαράζ και με πάθος τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν «αλαφιασμένες» στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχαν την μεγάλη ανατροπή κερδίζοντας τις αντιπάλους τους time break  όπου εκεί  παρακολουθήσαμε ένα συγκλονιστικό παιγνίδι το οποίο μας κράτησε κυριολεκτικά όρθιους.
 
Οι παίκτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  αφυπνίστηκαν από την μέθη του τίτλου αλλά τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Κύπρου έδιναν την μάχη του γοήτρου ….. Ο φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη τόσο μακριά όσο και κοντά στο φιλέ με την νίκη να πηγαίνει τελικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου το οποίο κέρδισε με 13-15 κάνοντας την ολική ανατροπή σε ένα παιγνίδι πραγματική διαφήμιση του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και των ιδεών που αντιπροσωπεύει του «ευ αγωνίζεσθε»  και του πάθους για την νίκη μέσα σε αθλητικά πάντοτε πλαίσια.
 
Στο τέλος φυσικά αυτές που πανηγύρισαν με την ψυχή τους ήταν τα κορίτσια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που κατέκτησαν πανάξια τον τίτλο για ακόμη μία φορά αφού κατάφεραν στα δύσκολα να παραμείνουν στην κορυφή και τους αξίζουν συγχαρητήρια. .
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
A/A Πανεπιστημιακές ομάδες 
Αγώνες Νίκες Ήττες ΣΕΤ Βαθμοί
1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 4 3 1 11-3 10
2. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ 4 3 1 9-5 8
3. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 4 0 4 0-12 0
 
ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
2. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
3. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ