Πρωταθλήτρια Κ18 η Νέα Σαλαμίνα

Η Νέα Σαλαμίνα αναδείχθηκε σήμερα στην Πύλα πρωταθλήτρια κατηγορίας ανδρών κάτω των 18 χρόνων αφού κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα (είχε ηττηθεί στην έδρα της στον χθεσινό πρώτο τελικό με 3-2) πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση νίκησε με 3-1 σετ συγκεντρώνοντας 7 βαθμούς έναντι 5 του αντιπάλου της στους τέσσερις συνολικούς αγώνες που έδωσαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες.

Στον χθεσινό τελικό οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ισόβαθμες βαθμολογικά με 3 βαθμούς και ο Φοίνικας Πύλας κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να φύγει νικητής από την Λεμεσό με 3-2 (25-17, 18-25, 14-25, 25-20, 15-13) μετατρέποντας τον επαναληπτικό τελικό που διεξήχθη σήμερα Κυριακή στην Πύλα σε αγώνα δίχως αύριο και για τις δύο ομάδες.

Πριν από τον σημερινό τελικό οι δύο ομάδες σε μια επίδειξη fair play έβγαλαν μια ομαδική φωτογραφία με το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων να ζεσταίνει την κερκίδα του γηπέδου.Στο γήπεδο του Φοίνικα στην Πύλα παρουσία 200 και πλέον φιλάθλων που δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα η Νέα Σαλαμίνα ξεκίνησε πολύ δυνατά τον τελικό δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις της ότι αυτή θα ήταν η νικήτρια.

Οι ερυθρόλευκοι παίκτες ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του προπονητού τους Φρέντυ Μπρουκς είχαν από την αρχή ένα σοβαρό προβάδισμα 4 πόντων το οποίο κατάφερναν πάντα να συντηρούν παρά την πίεση που δέχονταν και να κερδίσουν το πρώτο σετ με 25-20.

Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Σωτήρη Σιαπάνη που σε αυτό το ματς έκανε τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του βοηθούμενος βέβαια από όλους τους συμπαίκτες του. Ο Φοίνικας Πύλας έδειξε σε αυτό το σετ να ανασυντάσσεται πλην όμως άργησε με αποτέλεσμα η Νέα Σαλαμίνα να προηγηθεί με 2-0 σετ κερδίζοντας και το δεύτερο με 25-20.

Στο τρίτο σετ οι παίκτες του Ζόραν Λούκοβιτς παροτρυνόνεμοι και από την κερκίδα μπήκαν από την αρχή δυνατά στο τρίτο σετ με στόχο να ανατρεψουν το σκορ. Και οι δύο ομάδες γνώριζαν πλέον ότι ήθελαν νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Ο Φοίνικας Πύλας κατακτά το σετ με 25-22 και μειώνει σε 2-1 σετ.

Ο μεγάλος τελικός απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον. Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες πάλεψαν γερά για την επικράτηση και προσέφεραν σπουδαίο θέαμα, μια διαφήμιση του βόλει. Οι δύο ομάδες ήσαν ισόπαλες 9-9 και από το σημείο αυτό και μετά άρχισε την μεγάλη της αντεπίθεση η Νέα Σαλαμίνα. Ένα φοβερό μπλοκ των Σιαπάνη και Γκρύμπαν έφερνε τον πρώτο να τρέχει και να πανηγυρίζει έξαλλα μέχρι τον χώρο προθέρμανσης των συμπαικτών του. Το σκορ έδειχνε 17-12 υπέρ της Σαλαμίνας και το σετ άρχισε να γέρνει προς την ερυθρόλευκη ομάδα, Ο Φοίνικας προσπάθησε αλλά δύο άσσοι του πασαδόρου Σίσκου έφεραν το σκορ στο 23-16 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Η Νέα Σαλαμίνα πήρε το σετ με 25-18, την νίκη με 3-1 και στέφθηκε πανηγυρικά πρωταθλήτρια.Οι δύο ομάδες αποθεώθηκαν κατά την τελετή απονομής των μεταλλίων και τροπαίων που έκαναν ο Πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΠΕ Γιάννος Προκοπίου.

Στην κύρια φωτογραφία είναι η φάση όπου σημειώθηκε ο τελευταίος πόντος και οι νεαροί ερυθρόλευκοι παίκτες αρχίζουν να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.