O ιστορικός Φοίνικας Πύλας δευτεραθλητής Κ18 εφήβων για πρώτη φορά στην ιστορία του

Η πολύ καλή δουλειά που άρχισε να γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πύλα και στο ιστορικό της σωματείο, Φοίνικα, άρχισε να αποδίδει καρπούς ιδιαίτερα στη φέτος έχοντας στο πόστο του προπονητή τον Ζόραν Λούκοβιτς ο οποίος μαζί με τους βοηθούς του Θεοδόση Καρκίδη, Σωτήρη Μιχαήλ αλλά και τον ακούραστο Πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Δημητρίου ανέδειξαν την ομάδα δευτεραθλήτρια εφήβων.

Ο Φοίνικας Πύλας που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1971 διατηρεί τμήματα ανδρών και γυναικών σε όλες τις κατηγορίες και έβαλε στόχο να αρχίσει ξανά να πρωταγωνιστεί. Η φετεινή ομάδα Κ18 εφήβων έφθασε μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην κατηγορία του όταν στον πρώτο τελικό της αναμέτρησης με την Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να επιβληθεί μέσα στην έδρα της με 3-2 κάνοντας μεγάλο βήμα κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ήθελε όμως και πάλι νίκη στην Πύλα για να κερδίσει αυτός το πρωτάθλημα αλλά δεν τα κατάφερε. Η ήττα με 3-1 μπορεί να έφερε την απογοήτευση στο σωματείο αλλά η ομάδα του Φοίνικα καταχειροκροτήθηκε από όλους για την επιτυχία της να αναδειχθεί δευτεραθλήτρια Κύπρου στους έφηβους για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το ίδιο συνέβηκε και τις χρονιές 2016 και 2017 στις μικρότερες κατηγορίες και έκτοτε ο Φοίνικας Πύλας που καλλιεργεί το βόλεϊ παρά τις πολλές δυσκολίες και προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, έγινε ξανά μια υπολογίσημη δύναμη στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Την δευτεραθλήτρια ομάδα των εφήβων αποτελούν οι: Δημήτρης Καρκίδης (1), Ε. Γαλανόπουλος (2), Κανάρης Παππάς (3), Πάβελ Λούκοβιτς (4), Παναγιώτης Στεφάνου (8), Πάβελ Σμίτ (9), Στέλιος Μαλαμάς (10), Κανάρης Μιχαήλ (12), Α. Νικολάου (14), Ζίβκο Κράστεφ (16). Προπονητής ο Ζόραν Λούκοβιτς με βοηθούς τους Θεοδόση Καρκίδη, Σωτήρη Μιχαήλ και Γιώργο Δημητρίου.

Φέτος η ομάδα ανδρών διεκδίκησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Β΄Κατηγορία χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αλλά η πολύ καλή δουλειά που έγινε σε όλα τα τμήματα , δείχνει ότι ο Φοίνικας Πύλας βρίσκεται στο σωστό δρόμο.