Λέσλυ Τίλλεϋ στο kerkida: "Ήταν μια σεζόν με νέες εμπειρίες/Δεν ξέρω πού θα είμαι του χρόνου"

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, παραχώρησε η Λέσλυ Τίλλεϋ. Η νεαρή πετοσφαιρίστρια του Παφιακού μας μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, για το Κυπριακό βόλεϊ γενικότερα και για τα την συνέχεια της δικής της πορείας.

-Λέσλυ πως ήταν φέτος η χρονιά στον Παφιακό και ποιές δυσκολίες αντιμετωπίσατε σαν ομάδα; "Φέτος είχα την ευκαιρία να ξαναπαίξω στον Παφιακό σαν διαγώνιος αν και μένω Λευκωσία λόγω σπουδών. Γενικά ήταν μια χρονιά με νέες εμπειρίες αφού ήταν κάτι πρωτόγνωρο να έχουμε τρεις ξένες στην ομάδα μας. Πολλοί δεν πίστευαν στις ικανότητές μας αλλά εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε πολλές προοπτικές, διεκδικώντας το κλειδί για το Final Four του κυπέλλου. Πολύ σημαντικές δυσκολίες δεν θα έλεγα ότι αντιμετωπίσαμε, πέραν από το γεγονός ότι στην ομάδα μας οι πιο πολλές παίκτριες δεν είχαν την πείρα που είχαν σε άλλες ομάδες. Ηλικιακά το μεγαλύτερο ποσοστό στην ομάδα ήταν μαθήτριες. Βέβαια για εκείνες ήταν πολύ σημαντικό γιατί κέρδισαν απίστευτες εμπειρίες".

-Προσωπικά αντιμετώπισες κάποιες δυσκολίες; "Κάποιες δυσκολίες που είχα σχετίζονται με τον χρόνο που χρειαζόμουν για προπονήσεις και τους αγώνες. Λόγω του ότι σπουδάζω στην Λευκωσία, έμενα εκεί και έπρεπε μετά τα μαθήματα να πηγαίνω στις προπονήσεις στην Πάφο και να επιστρέφω στις 10 το βράδυ. Γενικά έχανα αρκετό χρόνο στον δρόμο ενώ είχα και την δυσκολία να συνδυάσω το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου με το πρόγραμμα της ομάδας. Γενικά από μικρή ηλικία έχω ζήσει αρκετές αδικίες στο βόλεϊ και πολλές φορές η απογοήτευση με έκανε να σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα. Αλλά δεν το έβαλα κάτω γιατί όταν αγαπάς κάτι, με θέληση, επιμονή και σκληρή προπόνηση, σε κάποια στιγμή οι κόποι σου θα ανταμειφθούν".

-Πως βλέπεις το μέλλον σου στο βόλεϊ; "Σίγουρα έχω πολλά όνειρα. Αυτή την στιγμή ακόμα δεν ξέρω αν θα έχω πρόταση από τον Παφιακό να συνεχίσω και την επόμενη χρονιά ή αν θα αποχωρήσω. Αν κάποια στιγμή είχα την ευκαιρία να παίξω στο εξωτερικό, σίγουρα θα το έκανα όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν".

-Η γνώμη σου για το Κυπριακό βόλεϊ γενικότερα; Ποιά είναι τα αρνητικά, ποια τα θετικά, τι πρέπει να αλλάξει; "Το επίπεδο στην Κύπρο χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνει. Όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν από μια μέχρι τρεις ξένες παίκτριες. Δυστυχώς είναι δύσκολο αν είσαι στην πρώτη κατηγορία και δεν έχεις έστω μια ξένη. Έτσι πολλές Κύπριες δεν έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη κατηγορία. Επίσης πολλά κορίτσια όταν φτάσουν στην 3η Λυκείου του παρατάνε λόγω μαθημάτων αφού ίσως να τις πιέζουν οι γονείς τους ότι με το βόλεϊ είναι δύσκολο να κάνεις επαγγελματική καριέρα. Αυτό πρέπει να βελτιωθεί κατά τη γνώμη μου... Οι προπονητές να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε παίκτρια ξεχωριστά ώστε να της δίνει το κίνητρο να συνεχίσει αυτό που αγαπά και να μην τα παρατά στην πρώτη δυσκολία".