Oι Γυναίκες έχασαν με ψηλά το κεφάλι από τις πανίσχυρες Ρουμάνες

Tην ήττα με 3-0 από την Ρουμανία, φαβορί έτσι και αλλιώς του αγώνα γνώρισε η Εθνική Γυναικών στη Sala Polivalenta της πόλης Αλεξάνδρια. H ομάδα του Γιάννη Νικολάκη δέχθηκε τη δεύτερη ήττα στο Silver League αλλά πάλεψε όσο μπορούσε με το φαβορί του Α Ομίλου.

Στο πρώτο σετ τα κορίτσια μας είδαν στα μάτια τις Ρουμάνες και έχασαν 22-25 σε 23 λεπτά. Η υπερπροσπάθεια του πρώτου σετ στοίχισε στα επόμενα, αφού χάσαμε το δεύτερο και το τρίτο σετ με 13-25 και 15-25 σε 22 και 20 λεπτά αντίστοιχα.

Καλύτερη από τις διεθνείς μας ήταν η Ζακχαίου με 9 πόντους. Η Γεωργία Σταυρινίδου αναδείχθηκε καλύτερη μπλοκέρ του αγώνα με 4.
Οι συνθέσεις:
Ρουμανία (Μ. Anfuso): Buterez, Balintoni,Rus, Iancu, Pirv, Alupei – Λίμπερο: Αlbu, Ciucu – Aλλαγές: Μarciu, Roman, Ciocian.

Kύπρος (Γ. Νικολάκης): Xαραλάμπους, Σταυρινίδου, Ιορδάνους, Λεωνίδου, Ζακχαίου, Κωνσταντίνου – Λίμπερο: Μοσφιλιώτη, Δαϋίδ – Αλλαγές: Ριαλά, Δημητρίου, Ιωάννου, Χατζηκωνστάντα.
Η Εθνική επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη και την Παρασκευή αναχωρεί για την Χάϊφα όπου το Σάββατο αντιμετωπίζει το Ισραήλ για την 6η και τελευταία αγωνιστική, ενώ υπολείπεται ο αγώνας με την Ρουμανία στο Αθλητικό Κέντρο Πανεπιστημίου την Τρίτη 18 Ιουνίου για την 2η αγωνιστική.