Α.Σαββίδης: «Προκριθήκαμε μέσα από τους δυσκολότερους Ομίλους»

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στην αποστολή της Εθνικής ομάδας Beach Volley U18 που συμμετέχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στην πόλη Baden της Αυστρίας. Τόσο τα κορίτσια Ντάρια Γκουσάροβα και Βαλέρια Σιακίδου, όσο και τα αγόρια Οδυσσέας Σαββίδης και Κανάρης Μιχαήλ προκρίθηκαν στην «24» σημειώνοντας άλλη μια μεγάλη επιτυχία για το κυπριακό Beach Volley.

Ο προπονητής Ανδρέας Σαββίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ μετά τη μεγάλη πρόκριση τόσο των κοριτσιών όσο και των αγοριών εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του. Όπως είπε, «ο βασικός μας στόχος ήταν να περάσουμε από τους Ομίλους. Βρεθήκαμε σε δυο πολύ δύσκολους ίσως τους δυσκολότερους Ομίλους και τα καταφέραμε γι’αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά».

Αναλύοντας τους αντιπάλους είπε ότι «στον Όμιλο τους οι Ντάρια και Βαλέρια αγωνίστηκαν με την Ολλανδία – μια δύναμη στο Beach Volley, μια πολύ καλή ομάδα την Ουκρανία, αλλά και την Αυστρία την οποία κερδίσαμε άνκαι πολύ δύσκολα τα καταφέρνουμε».

Για τα αγόρια, ο κόουτς είπε ότι οι Οδυσσέας και Κανάρης αγωνίστηκαν με τους Πολωνούς τους οποίους είδαμε στα μάτια και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Τους Γερμανούς όπου οι παίκτες μας πάλεψαν και τους Σλοβάκους που δείξαμε σοβαρότητα και κερδίσαμε».

Ο Ανδρέας Σαββίδης είπε ότι στον αγώνα με την Αυστρία η Ντάρια Γκουσάροβα τραυματίστηκε στο γόνατο και «θα δούμε μέχρι αύριο την κατάστασή της». Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει στις 10:50 το πρωί ώρα Κύπρου την Ουγγαρία. Εφόσον προκριθούμε οι Γκουσάροβα και Σιακίδου θα αγωνιστούν στις «16» με τη Δανία.

Τα αγόρια αναμένουν την κλήρωση που θα γίνει με το πέρας των αγώνων των Ομίλων.