Δρ. Μ. Κρασιάς: «Το βόλεϊ πέτυχε πάρα πολλά - Η Πολιτεία πρέπει να μας βοηθήσει»

Το βόλεϊ ταιριάζει στον Κύπριο. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα ανέφερε ότι το κυπριακό βόλεϊ βρίσκεται σε άνοδο και ειδικά στις Γυναίκες τόσο στη Σάλα όσο και στο beach Volley έχουμε κάνει άλματα με τεράστιες επιτυχίες. Ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών με επιτυχία στο Silver League Γυναικών όπου πετύχαμε δυο νίκες επί της Γεωργίας και παραμείναμε στην κατηγορία.

Ο Δρ Κρασιάς ανέφερε ότι το άθλημά μας είναι το μαζικότερο στην Κύπρο μετά το ποδόσφαιρο γι’αυτό η Πολιτεία οφείλει να βοηθήσει την Ομοσπονδία περισσότερο οικονομικά, ώστε να έχει μεγαλύτερες επιτυχίες. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος ανέφερε: «Συμμετείχαμε στο Silver League και τρέχουμε να καταβάλουμε τα έξοδα της επιτυχίας».

Ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ δήλωσε ότι το άθλημα στερείται εγκαταστάσεων ειδικά για τις Εθνικές ομάδες αφού πλην του Αθλητικού Κέντρου Πανεπιστημίου και του «Θεμιστόκλειου» Αθλητικού Κέντρου δεν υπάρχουν άλλες για να χρησιμοποιηθούν από την Ομοσπονδία.

Για το beach Volley και τις μεγάλες επιτυχίες ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο των Εθνικών ομάδων το φετινό καλοκαίρι ο δρ Μ. Κρασιάς ανέφερε: «Το Βeach Volley ταιριάζει στον Κύπριο, λόγω και των κλιματολογικών συνθηκών της Κύπρου με τον ήλιο και τη θάλασσα. Επίσης, το Βeach Volley δεν χρειάζεται τα πολύ μεγάλα ύψη όπως στη σάλα. Με οργάνωση και προγραμματισμό καταφέραμε να φθάσουμε σε αυτές τις πολύ μεγάλες επιτυχίες φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Η ανάπτυξη του αθλήματος θα έλθει μέσω οργάνωσης των παραλιών. Το όνειρό μου είναι κάθε παραλία να διαθέτει ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις Βeach Volley».

Ο Δρ Κρασιάς αναφέρθηκε και στις επαφές που έχει η Ομοσπονδία με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης CEV και την Παγκόσμια Συνομοσπονδία FIVB λέγοντας ότι στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της CEV Αλεξάνταρ Μπόρισιτς στην Κύπρο συζητήσαμε το ενδεχόμενο διοργάνωσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U16 στην Κύπρο. «Εγώ», είπε ο Δρ Κρασιάς «είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να διοργανώσουμε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16».

Αναφερόμενος τι θα έλεγε στον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ ανέφερε στη συνέντευξή του στο Σίγμα ότι «Θα ζητούσα οικονομική βοήθεια, αλλά και τη δημιουργία εγκαταστάσεων για το βόλεϊ».