Ο Μάρκος Παγδατής πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και υποχρέωσε σε ήττα τον David Ferrer, στην πρώτη φετινή εμφάνιση του Ισπανού στο γρασίδι. Ο Κύπριος πρωταθλητής προκρίθηκε στα προημιτελικά του Aegon Open Nottingham, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexander Zverev και Thomaz Bellucci.
O Παγδατής ήταν πολύ καλός και επιβλήθηκε του Ferrer με 6-2, 7-6 (4), στον 2ο γύρο του Aegon Open Nottingham.
Ο 33χρονος Ισπανός, Νο1 στο ταμπλό του Νότιγχαμ, αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στο γρασίδι και η ανετοιμότητά του ήταν εμφανέστατη στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ ανέβασε τα ποσοστά του, αλλά ο Μάρκος άντεξε μέχρι το τέλος και κέρδισε το tie-break, για να εξασφαλίσει μια σπουδαία πρόκριση και την πρώτη του συμμετοχή σε προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, από τον Φεβρουάριο.
Στο εναρκτήριο σετ ο 30χρονος Κύπριος έσωσε και τα δύο break points που αντιμετώπισε και άφησε σε πολύ χαμηλά ποσοστά τον Ferrer από τη γραμμή του σερβίς. Έκανε δύο γρήγορα break και προηγήθηκε με 4-0, για να τελειώσει το σετ στο 6-2 και να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.
Στο 2ο σετ ο Ferru ανέβασε την απόδοσή του και πάταγε καλύτερα στο court. Ο Μάρκος όμως σέρβιρε ακόμα καλύτερα και δεν επέτρεψε στον Ισπανό να φτάσει σε break points, χάνοντας μόλις 8 πόντους σε όλα τα service games του (29/37). Το σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί ο Ferrer έκανε ένα πολύ κρίσιμο double fault, με αποτέλεσμα ο Μάρκος να "ξεφύγει" με 5-3 και να κερδίσει το tie-break με 7-4, έπειτα από 90 λεπτά συνολικού αγώνα.
Με την πολύ σπουδαία νίκη του, δεύτερη απέναντι στον Ferrer σε 6 αναμετρήσεις (2-4), ο Παγδατής προκρίθηκε στα προημιτελικά του Aegon Open Nottingham. Θα αγωνιστεί για 2η φορά σε προημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης φέτος, μετά από την πορεία του στα ημιτελικά του PBZ Zagreb Indoors στο Ζάγκρεμπ, τον Φεβρουάριο.
Ο Παγδατής, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Victor Estrella Burgos στον 1ο γύρο του Νότιγχαμ, θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια έναν εκ των Alexander Zverev και Tomas Bellucci.