Αποκλεισμός για Μάρκο

Παρά τον μεγάλο εκνευρισμό του, ο Benoit Paire κατάφερε να κερδίσει τον Μάρκο Παγδατή σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, για τον 2ο γύρο του Rakuten Japan Open στο Τόκιο. Ο Γάλλος είχε προηγηθεί με σετ και με break, όμως έχασε εντελώς τον έλεγχο στο 2ο σετ και τιμωρήθηκε με point penalty, όταν έστειλε με δύναμη μια μπάλα στις κερκίδες και έσπασε τη ρακέτα του.

Ο Paire φαινόταν να έχει φέρει τον αγώνα στα μέτρα του, όταν προηγήθηκε με 6-3, 2-0 του Μάρκου Παγδατή στο Τόκιο. Ο Κύπριος πρωταθλητής δεν παράτησε το παιχνίδι και κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά, για να φέρει μεγάλο εκνευρισμό στο στρατόπεδο του Γάλλου.

Ο Παγδατής κέρδισε 6 games στη σειρά και ισοφάρισε στα σετ, ενώ ο Paire, στα μέσα ακόμα του 2ου σετ, είχε τιμωρηθεί και με point penalty, μετά από την υπερβολική αντίδρασή του. Ο 26χρονος έστειλε μια μπάλα με δύναμη στις κερκίδες και στη συνέχεια έσπασε τη ρακέτα του, με αποτέλεσμα να δεχτεί το δεύτερο warning.

Τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε σε 3ο σετ, όπου και πάλι o Paire έκανε γρήγρορο break και προηγήθηκε με 2-0. Ο Παγδατής ισοφάρισε σε 2-2 και έδειξε ικανός για να φτάσει στη μεγάλη ανατροπή. Το σετ ήταν ισορροπημένο, όμως προς το τέλος του η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει στην πλευρά του Γάλλου.

Στο 9ο game είχε break point και ο Μάρκος το έσβησε, αλλά στο 11ο game ο Paire έκανε το καθοριστικό break και προηγήθηκε με 6-5. Στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για τη νίκη και ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε 1 ώρα και 47 λεπτά.

Με τον τρόπο αυτόν, ο Paire πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Japan Open, όπου τον περίμενε ο Νικ Κύργιος. Ο 20χρονος Ελληνοαυστραλός πραγματοποίησε μια φανταστική εμφάνιση νωρίτερα, κερδίζοντας εύκολα τον Roberto Bautista Agut με 6-4, 6-2.