Σε δηλώσεις του στο Tennis World USA, o Μάρκος Παγδατής τόνισε πως στόχος του είναι να γίνεται καλύτερος παίκτης μέρα με τη μέρα. Ο πρωταθλητής μας μίλησε και για την εξαιρετική του πορεία μέχρι το τελικό του Dubai Tennis Championships, που τον έφερε πίσω στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης.
Καλύτερος από χθες
"Δεν μου αρέσει να το λέω επιστροφή. Για μένα, είμαι απλά καλύτερος παίκτης από χθες. Και αυτό προσπαθώ να κάνω γενικά. Στις αρχές του 2014 ήμουν στο Top 90 και έβαλα στόχο να μπω στο Top 50. Με λίγη περισσότερη τύχη θα μπορούσα να τερματίσω την περσινή χρονιά ακόμα και στο Top 30, αλλά την ίδια περίοδο τραυματίστηκα. Ήμουν στον τελικό στην Ατλάντα, αλλά έχασα την προετοιμασία μου για το US Open".
Στόχος το Top 30
"Μερικές φορές γίνομαι ανυπόμονος και απογοητεύομαι εύκολα. Προσπαθώ να βάζω ρεαλιστικούς στόχους και να μένω θετικός. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί μετά από ένα τουρνουά, ειδικά αν είναι Grand Slam, να βρεθείς στο Top 20 ξαφνικά. Το έχω αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου, όμως ο βασικός μου στόχος είναι να είμαι στο Top 30".
H φιλοδοξία της δημιουργίας ακαδημίας
"Είναι ένας από τους προσωπικούς μου στόχους. Είναι κάτι που θέλουν όλοι στην οικογένεια. Ίσως μια ακαδημία, όχι μόνο για το τένις, αλλά για όλα τα αθλήματα, στην Κύπρο. Ένα ωραίο κέντρο εγκαταστάσεων, που μπορεί να παρέχει διευκολύνσεις στους αθλητές και εύκολη πρόσβαση σε προπονητικά κέντρα. Χρειάζεται όμως πολλή δουλειά και πολλά χρήματα, δεν είναι κάτι εύκολο για να επιτευχθεί. Αυτός είναι ο στόχος και η αποστολή που έχω για μετά το τέλος της καριέρας μου."
Η στήριξη απ' την γυναίκα του
"Ήταν και εκείνη παίκτρια του τένις, που πέρασε από πολλούς τραυματισμούς και δύσκολες στιγμές. Ήταν εκεί για μένα. Με καταλαβαίνει, γνωρίζει τι κάνω και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που είναι δίπλα σου".