Δύο στα δύο η Κύπρος!

Η Εθνική ομάδα Fed Cup σημείωσε δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες, στο πλαίσιο των αγώνων της Ευρωαφρικανικής Ζώνης Group III, που διεξάγονται από 16-21 Απριλίου στην Τυνησία. Επικράτησε της Μαδαγασκάρης με 2-1 παραμένοντας μαζί με την γηπεδούχο Τυνησία οι μόνες αήττητες ομάδες του Ομίλου.

Ο κάπτεν Νικόλας Κωνσταντίνου είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και τις τέσσερις αντισφαιρίστριες που συγκροτούν την ομάδα, αφού στους πρώτους δύο αγώνες στα Μονά η Κύπρος σημείωσε δύο νίκες (χωρίς μάλιστα να χάσει κάποιο σετ), και στη συνέχεια ηττήθηκε στο Διπλό με 2-1 σετ.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο3), νίκησε με αρκετή άνεση την Φιτία Ραβονιάντρο με 2-0 (6-1, 6-2) σε 1 ώρα και 10 λεπτά.

Στον δεύτερο αγώνα η Ελένη Λουκά (Νο1), αντιμετώπισε την Ι.Τσαντανιόνι και χρειάστηκε μία ώρα και 27 λεπτά για να νικήσει με 2-0 (6-3, 6-3).

Το Διπλό, ήταν τυπική διαδικασία για τον τελικό νικητή της αναμέτρησης και η Ελένη Μακρίδη με την Λυγία Χριστοδούλου σε έναν αγώνα με σχετικά μεγάλη χρονική διάρκεια, έχασαν με 2-1 (3-6, 7-6[3], 7-5) από τις Ραβονιάντρο / Ρόμπινσον, σε δύο ώρες και 45 λπετά (!!!), διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1 για την Κυπριακή ομάδα. Χαραχτηριστικό στατιστικό του αγώνα ότι οι δύο ομάδες κέρδισαν ακριβώς τους ίδιους πόντους (από 122) σε όλο τον αγώνα.

Η Κύπρος μετέχει στον Β΄ομιλο, που συγκροτείται από πέντε ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και η διοργανώτρια Τυνησία. Στον άλλο αγώνα, η διοργανώτρια Τυνησία σημείωσε την πρώτη της νίκη, επικρατώντας του Κοσόβου με 3-0, και είναι μαζί με την Κυπριακή ομάδα οι μόνες που προχωρούν αήττητες στον όμιλο. Στον τελικό θα προκριθεί η πρώτη ομάδα του ομίλου.

Για τον αγώνα με την Μαγαδασκάρη ο κάπτεν Νικόλας Κωνσταντίνου σημείωσε τα εξής : «Η Φλωρεντία απέδωσε πάρα πολύ καλά στον πρώτο αγώνα και πέτυχε μια σημαντική νίκη. Η καλή εμφάνιση είχε και συνέχεια με την Ελένη και κλειδώσαμε τη νίκη. Στο Διπλό είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε εκτός από την Ελένη Μακρίδη και την Λυγία Χριστοδούλου που πήρε εμπειρία από αγώνα Fed Cup, σε μια αναμέτρηση με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά χωρίς ιδιαίτερη πίεση για το αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες. Βλέπουμε τώρα τον αγώνα με το Κόσοβο, που έχει μια πολύ καλή αντισφαιρίστρια στο Νο1, αλλά εμείς στοχεύουμε και στα τρία παιγνίδια για να σημειώσουμε την τρίτη νίκη. Αν συμβεί αυτό, την Παρασκευή θα παίξουμε απέναντι στο φαβορί του ομίλου διοργανώτρια Τυνησία, που έχει πολύ ισχυρή ομάδα για μια θέση στον τελικό».

Στους αγώνες στην Τυνησία λάμβάνουν μέρος εννέα χώρες, χωρισμένες σε δύο ομίλους που θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στο Group II στον τελικό του Σαββάτου, στις 21 Απρίλιου.

Aπό Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου