Ήττα για την Εθνική Κύπρου

Μετά από μια δυνατή αναμέτρηση η Εθνική Κύπρου έχασε από την Εθνική Βουλγαρίας με 3-2 για το Πανευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα Ανδρών στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση.

Ο αγώνας διεξήχθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2018  στην αίθουσα της Ομοσπονδίας στο Πολυπροπονητήριο Ευάγγελος Φλωράκης. 

Οι αθλητές της Κύπρου πάλεψαν και στις πέντε αναμετρήσεις για την νίκη με πρωταγωνιστή τον Μάριο Γιάγκου αλλά στο τέλος οι Βούλγαροι αθλητές επικράτησαν με 3-2.

Ο αγώνας  άρχισε με το συναρπαστικό παιγνίδι του Μάριου Γιάγκου εναντίον του Θεοτόρ Αλεξαντρόβ, με τον Κύπριο αθλητή να κερδίζει με 3-2. Ακολούθησε το παιγνίδι μεταξύ του Χρίστου Χριστόνωφ και του Πέτιο Κράστεβ. Νικητής ο Κράστεβ με 3-1 και  ισοφαρίζει τον αγώνα σε 1-1. Στην επόμενη αναμέτρηση ο Γιάγκος Γιάγκου αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ στο τέλος έχασε με 3-2 από τον αθλητή Ντένισλαν Κοτσιάπασβεβ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Βουλγαρίας με 2-1. Ο πρωταθλητής μας  Μάριος Γιάγκου  μετά από πολύ ωραία εμφάνιση επικράτησε του Πέτιο Κράστεβ με 3-1 και έφερε το παιγνίδι στα ίσα. Στην τελευταία συνάντηση βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Χρίστος Χριστόνωφ και  Θεοτόρ Αλεξαντρόβ. Μετά από ένα δυνατό αγώνα ο Αλεξαντρόβ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Χριστόνωφ με 3-1 σετ και  ταυτόχρονα να χαρίζει τη νίκη στην Εθνική Βουλγαρίας με 3-2. 

Προπονητής της Εθνικής Κύπρου ο Αντριάν Σιμιόν και της Βουλγαρίας ο Ασένοβ ‘Ασεν. 
Την τετράδα των αθλητών της Κύπρου συμπλήρωνε ο νεαρός Τζόζεφ Ηλία ο οποίος δεν αγωνίστηκε. 

Οι πολλοί φίλοι της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που παρευρέθηκαν στο Ευάγγελος Φλωράκης για να υποστηρίξουν την Εθνική Κύπρου παρακολουθήσαν ενδιαφέροντες και ψηλού επιπέδου αγώνες.