ΠΑΓΔΑΤΗΣ: "Θα το προσπαθήσω για ακόμα μια φορά"

Τα τελευταία χρόνια, ο δυσκολότερος αντίπαλος του Μάρκου Παγδατή είναι αναμφίβολα το ίδιο του το σώμα. Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος βρίσκεται στο Νιούπορτ, μίλησε στην ΑΤΡ για τη νέα προσπάθεια που θέλει να κάνει, ώστε να βρεθεί και πάλι στο 100% των δυνατοτήτων του μέχρι το US Open.

"Όποτε βρίσκομαι στο court και το σώμα μου το επιτρέπει, είμαι αρκετά ανταγωνιστικός. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή με τους τραυματισμούς, που δεν με άφησαν να έχω και πολλές καλές μέρες", δήλωσε ο Μάρκος στο ATPWorldTour.com.

To μόνο που θέλει τώρα είναι μια μεγάλη χρονική περίοδο χωρίς τραυματισμούς. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τις κόρες του, την Ζαχάρα και την Ίντια, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν μαζί του στα τουρνουά.

"Όταν συμβαίνει αυτό νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου, οπότε όταν δεν είναι κοντά μου είναι δύσκολο για μένα. Θέλω να συνεχίσω να παίζω και να ταξιδεύω στον κόσμο, βλέποντας διαφορετικά μέρη."

Ο Παγδατής είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ταλαντούχους τενίστες της γενιάς του. Το 2006 ήταν φιναλίστ στο Australian Open και ημιφιναλίστ στο Wimbledon, ενώ έχει φτάσει ως το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Πάντα απολάμβανα το τένις, αλλά τώρα όταν χάνω είμαι πιο σκληρός με τον εαυτό μου. Όταν ήμουν πιο νέος, δεν ήμουν αρκετά σκληρός με τον εαυτό μου. Το έβλεπα σαν παιχνίδι. Αγάπησα αυτό το άθλημα, το απόλαυσα και απλά έπαιζα. Σήμερα δεν έχει να κάνει τόσο με τη νίκη ή την ήττα, θέλω να νιώθω καλά. Είμαι απογοητευμένος κάποιες φορές, επειδή το σώμα μου δεν με αφήνει να παίξω όπως θέλω."

Τον Οκτώβριο του 2017, ο Παγδατής συμμετείχε για τελευταία φορά σε έναν τελικό στην Chengdu της Κίνας. Ακολούθησε όμως άλλος ένας δύσκολος τραυματισμός στην πλάτη, που τον ανάγκασε να τερματίσει εκτός του Top 100, για πρώτη φορά από το 2004.

"Νιώθω καλά, είμαι χαρούμενος και παίζω καλά. Θέλω να δω πως θα τα πάω στο US Open. Ίσως χρειαστούν 3 μήνες, αλλά θα προσπαθήσω να φέρω το σώμα μου στο 100% των δυνατότητων μου για μια ακόμα φορά."

Πηγή: tennisnews.gr