Σε εξέλιξη η «κορωνίδα» των εγχώριων διοργανώσεων

Στη δεύτερη εβδομάδα διεξαγωγής του βρίσκεται το Cyprus Masters Cup 2018, που ξεκίνησε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Τένις (ΕΚΤ), και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή 16 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για το τελευταίο πρωτάθλημα της χρονιάς, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), και με αυτό ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στο επίσημο καλεντάρι για το 2018.

Το Cyprus Masters Cup είθισται να αποκαλείται η «κορωνίδα» των εγχώριων διοργανώσεων καθώς σε αυτό συμμετέχουν σύμφωνα με τις επίσημες βαθμολογίες της ΟΑΚ, οι 16 καλύτεροι αντισφαιριστές σε ότι αφορά τις κατηγορίες Ανδρών/Αγοριών και οι οκτώ καλύτερες αντισφαιρίστριες Γυναικών/Κοριτσιών στα Μονά, καθώς και οκτώ ζευγάρια στα αντίστοιχα Διπλά.

Την πρώτη εβδομάδα του πρωταθλήματος διεξήχθηκαν οι οκτώ από τις 19 κατηγορίες που αφορούσαν στις ηλικίες κάτω των 14 και 18 ετών. Εκ των πρωταγωνιστών οι Στέφανος Σάββα και η Κλειώ Μαρία Ιωάννου που κέρδισαν τόσο το Μονό όσο και το Διπλό στην κατηγορία των κάτω των 18. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τελικών που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα είναι τα εξής :

BS14 Κ. Τζιακούρης Vs Χρ. Ρ. Τίμινης 2-0 (6-0, 6-4)
GS14 Δ.Κουτσόφτα Vs Α.Δεμιρτζή 2-0 (6-3, 6-4)
GD14 Θ.Χριστοδούλου / Α.Δεμιρτζή Vs Μ.Μπαμπαλιούτα / Ο.Ντανίλοβα 2-0 (6-1, 6-2)
BS18 Στ.Σάββα Vs Σ.Κύζας 2-0 (6-2, 5-0 Ret.)
GS18 Κλ.Μ.Ιωάννου Vs Μ.Κωνσταντίνου 2-0 (6-2, 6-2)
BD18 Π.Νεάρχου/Στ.Σάββα Vs Π.Καμηλάρης/Π.Πιέρος 2-0 (6-2, 6-3)
GD18 ΚλΜ.Ιωάννου/Ε.Μακρίδη Vs Φλ.Χατζηγεωργίου/Α.Παναγιώτου Walkover
Υπολείπεται να διεξαχθεί ο τελικός του Διπλού Αγοριών U14 το απόγευμα της Τρίτης, όπου θα τεθούν αντιμέτωποι οι Στ.Χριστοδούλου / Μ.Στυλιανίδης με τους Α.Φιλίππου / Χρ.Ζωνιά.

Τη δεύτερη εβδομάδα του πρωταθλήματος διεξάγονται οι αγώνες στις κατηγορίες Αγοριών/Κοριτσιών U12 και U16 όπως φυσικά και των Ανδρών Γυναικών. Οι τελικοί της Κυριακής θα αρχίσουν στις 12.00μ. Ο μεγάλος τελικός της κατηγορίας Ανδρών θα αρχίσει στις 14.00μ.μ. και μετά την ολοκλήρωση του θα ακολουθήσει τελετή λήξης, απονομή των επάθλων και δεξίωση. Συνολικά στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 126 αντισφαιριστές/τριες, και από τα αποτελέσματα του, θα κριθεί η τελική κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες για το 2018. Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του τέως Προέδρου της ΟΑΚ Χρίστου Χριστοφίδη και του πρωταθλητή Σώτου Χριστοφίδη, και διεξάγεται με την στήριξη των χορηγών της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ΑΓΡΟΣ Φυσικό Μεταλλικό νερό, Τράπεζα Κύπρου, ΟΠΑΠ Κύπρου, Petrolina και μπάλες Wilson. Καθημερινή ενημέρωση για τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος υπάρχει στην ιστοσελίδα της ΟΑΚ (www.cyprustennis.com και http://ctf.tournamentsoftaware.com).

Την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος και πριν την διεξαγωγή των προγραμματισμένων τελικών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΚ έχει προσκαλέσει όλους τους αθλητές που συμπεριλαμβάνονται στο προπονητικό πρόγραμμα του ΕΚΤ, τους γονείς και τους προπονητές τους, σε συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή, αλλά και Αξιωματούχους της ΟΑΚ, για γνωριμία και συζήτηση θεμάτων που αφορούν το Προπονητικό Πρόγραμμα στο ΕΚΤ ή άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου