ΜΑΡΚΟΣ: "Το βράδυ τσέκαρα τον πυρετό μου συνέχεια/σωστή η απόφαση μου"

Στο SDNA μίλησε ο Μάρκος Παγδατής. Ο πρωταθλητής μας μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά, την απόφαση του να σταματήσει το τένις μετά το Wimbledon αλλά και την δική του συνέχεια στο τουρνουά. 

«Τα έχω περάσει και εγώ», είπε ο 34χρονος τενίστας, σχολιάζοντας τον πρόωρο αποκλεισμό του Στέφανου από το Wimbledon. «Σίγουρα έχει άγχος. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το συνηθίσει. Είναι, όμως, δυνατός, έχει χαρακτήρα και το έχει αποδείξει. Θα βρει τον δρόμο του. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να βρει μια ομάδα γύρω του και να κλειστεί μέσα, να μην ακούσει τίποτα από κανέναν άλλον έξω από εκεί. Να αφοσιωθεί 100% σε αυτό που πιστεύει εκείνος. Την ημέρα που θα καταφέρει να κάνει αυτό, θα πετάξει». 

Το φετινό Wimbledon είναι το τελευταίο τουρνουά του Μάρκου και χθες κατάφερε να... παρατείνει την καριέρα του, σημειώνοντας τη νίκη επί του Καναδού Μπρέινταν Σνουρ. «Ήταν μια καταπληκτική μέρα για μένα. Τα συναισθήματα ήταν περίπλοκα. Ήμουν άσχημα το πρωί, ενώ το βράδυ, ξέρεις, τσέκαρα τον πυρετό μου συνέχεια! Και αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα, ισχύει και για την ομάδα μου, για την Καρολίνα (σ.σ.τη σύζυγό του), που είναι εδώ. Περάσαμε αυτή τη μέρα, είμαστε στον σωστό δρόμο. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Wimbledon. Το μόνο που μπορώ να πω τώρα είναι ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα και έχω ένα ακόμα παιχνίδι». 

Και πώς ένιωσε το σώμα του στην αναμέτρηση; «Λίγη κούραση, ψυχολογική και σωματική, την ένιωσα. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, που πέρασα και δεν άφησα πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Άφησα πολλή ενέργεια σίγουρα, αλλά όχι στο γήπεδο. Πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι θα νιώθω και καλύτερα».

Το βέβαιο είναι ότι, όπως πάντα, είχε την εξέδρα στο πλευρό του. «Σίγουρα ένιωθα την αγάπη του κόσμου, ήταν όλοι στο πλευρό μου. Και τους ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε σε μεγαλύτερο γήπεδο, για να είναι καλύτερη η ατμόσφαιρα». 

Η συγκίνηση στο φινάλε του αγώνα ήταν εμφανής... «Κάθε μέρα που το σκέφτομαι, όχι μόνο που μιλάω για αυτό, είμαι συγκινημένος. Με όλα αυτά τα μηνύματα, τώρα καταλαβαίνω τι έχω καταφέρει. Νιώθω μεγάλη περηφάνια, μεγάλη τιμή».

Μήπως, όμως, έχει δεύτερες σκέψεις; «Είμαι σίγουρος ότι είναι η σωστή απόφαση και το βλέπει και η Καρολίνα, που για μένα είναι πολύ σημαντικό. Φίλοι μου που δεν είναι καθημερινά μαζί μας για να δουν τι συμβαίνει στις προπονήσεις, μου λένε ίσως δεν είναι αυτό το τέλος. Εγώ και η Καρολίνα, όμως, το βλέπουμε, η ομάδα μου το βλέπει, το έχει καταλάβει. Ήρθε η στιγμή να πω αντίο. Όσο δύσκολο και αν είναι, ήρθε η κατάλληλη στιγμή για μένα και για την Καρολίνα και για όλους».

Ο επόμενός του αντίπαλος είναι ο φορμαρισμένος Ιταλός Ματέο Μπερετίνι, με τον οποίο δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπος. «Τον έχω δει στην τηλεόραση. Δεν έχω κάνει ποτέ προπόνηση μαζί του, δεν έχω παίξει μαζί του. Θα μάθω κάποια πράγματα από άλλους παίκτες, μπορεί να ρωτήσω τον Απόστολο (Τσιτσιπά). Θα δείξει... Πάντως, εγώ πρέπει να ξανακάνω αυτό που έκανα σήμερα (χθες), ήμουν πολύ συγκεντρωμένος, δεν έκανα τίποτα το τρελό. Αλλά ήμουν εκεί, πολύ σταθερός. Αυτό θέλω να κάνω, αυτό πρέπει να κάνω. Να μην του δώσω την ευκαιρία να ελέγξει αυτός το παιχνίδι».

H επιθυμία του Μάρκου, πάντως, θα γίνει πραγματικότητα, καθώς θα παίξει με τον Μπερετίνι στο Court 2, δηλαδή σε μεγάλο γήπεδο! Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει περίπου στις 20.00.