Ο Φίλιος Χριστοδούλου Επίτιμο Μέλος

Close

Μέσα στο πλαίσιο των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Λευκωσίας Field Club, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, αποφάσισε όπως ανακηρύξει τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου και τέως Πρόεδρο του Ομίλου Field Club, Φίλιο Χριστοδούλου, σε Επίτιμο Μέλος του Ομίλου.

Το σκεπτικό της απόφασης ανέλυσε στη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος του Ομίλου Δώρος Πετρίδης, ο οποίος ανέφερε μεταξέ άλλων τα ακόλουθα : 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Field Club, αποφάσισε να ανακηρύξει τον Φίλιο Χριστοδούλου ως Επίτιμο Μέλος του Ομίλου, στις 6 Ιουνίου 2019. Η απόφαση αυτή είναι βασισμένη στην αναγνώριση της σημαντικής και πολύχρονης προσφοράς του στο χώρο της Αντισφαίρισης και του αθλητισμού γενικά, και προς τον Όμιλο μας ειδικά. Ο Φίλιος Χριστοδούλου εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, μεταξύ 1967-1976 και στη συνέχεια ανέλαβε την Προεδρία του Field Club από 1976-1982. Κατά τη διάρκεια της θητείας του έγινε η κατασκευή του κεντρικού γηπέδου, άλλων γηπέδων, η αίθουσα των παιδιών, το γυμναστήριο και άλλα. Το 1982 εκλέγεται Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου, θέση που κατείχε μέχρι 19 Ιουνίου 2017. Επί Προεδρίας του Φίλιου, η ΟΑΚ γίνεται μέλος της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ το άθλημα του Τένις μαζικοποιείται και αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να γνωρίσει αξιόλογη πρόοδο σε όλους τους τομείς, αγωνιστικό, διοικητικό, και διεθνείς σχέσεις.

Το 1984 εκλέγεται Ταμίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, θέση που κατείχε μέχρι το 2004. Επίσης εκλέγετο Μέλος του Δικοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Seniors μεταξύ 2002-2014. Για τις πολύτιμες υπηρεσίες του, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον ανακήρυξε δια βίου Επίτιμο Σύμβουλο. Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΑΚ, ενώ οι Όμιλοι Λάρνακας, και Αμμοχώστου τον ανακήρυξαν Επίτιμο Μέλος τους. 

Τιμήθηκε για την προσφορά του από τη Διεθνή Ομοσπονδία, την Ολυμπιακή Επιτροπή και από πολλούς άλλους Οργανισμούς».

Φίλιος Χριστοδούλου : Ένδειξη αναγνώρισης - Η συνεργασία συνεχίζεται 
Στην αντιφώνηση του ο Φίλιος Χριστοδούλου απευθυνόμενος στα Μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου που υπηρέτησε από το 1967, και για 50 χρόνια την Κυπριακή Αντισφαίριση ανέφερε τα εξή; : «Είναι με συγκίνηση που δέχθηκα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να με ανακηρύξει Επίτιμο Μέλος του Field Club. Η απόφαση σας αυτή, με τιμά ιδιαίτερα και την ερμηνεύω ως ένδειξη της αναγνώρισης της πρσφοράς μου στον Όμιλο αυτό για 15 χρόνια, μεταξύ 1967-1982, αλλά και άλλα 35 χρόνια έντονης εργασίας στην Ομοσπονδία του Τένις (ΟΑΚ).

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες προς τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για την τιμή να γίνω Επίτιμο Μέλος του Ομίλου, και έτσι να έχω το δικαίωμα να συνεχίσω τη συνεργασία μαζί σας προς όφελος του Field Club αλλά και του αθλήματος του Τένις, το οποίο υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση για 50 συνεχή χρόνια από το 1967-2017».

Από Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου